Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento již dnes už legendární tří sériový Maďarský seriál, sedmdesátých let u nás vysílaný až někdy po revoluci. Vždy když Ládínek startoval stou svou raketou do vesmíru, tak jsem musel bejt při tom a kolikrát jsem si představoval že letím sním za všemi těmi jeho velkými dobrodružstvími. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a své experimenty provádějící Ládínek a to ve své laboratoři označené lebkou a zkříženými hnáty a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké to neuvěřitelné dobrodružství. Už jsem to neviděl zas spoustu let ale už teď slyším tu kultovní hlášku která mě provázela každým dílem tohoto seriálu:"Proč jsem si jen nevzala "Pištu Hufnágla" pronesla vždy Gáby Smolíková-rozená Rezková.Pišta Hufnágl byl první láska Gáby Rezkové. Ideál všeho lidství, krásy, talentu a inteligence. Tedy patrně, nebo alespoň v jejích očích; víc se o něm bohužel nedozvíme a v žádném ze seriálů se neobjeví. Takže zas někdy příště a jak jinak než: "S dobrou náladou a s trochou smůly v patách"....Za 5* a to bez nějakých velkých debat. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zásluhou toho, že se po dekádách mlčení vrátila slavná kreslená maďarská rodinka na naše obrazovky aspoň prostřednictvím své druhé řady, jsem se rozhodl zkusit jejich původní trampoty a přestože se spíše na příběhové než technické stránce rozhryzal zub času, tak jsem se hlavně zpočátku náramně bavil a hodlám mrknout i na jejich podivuhodné prázdniny po světě. Upřímně jsem rád, že jsem zhlédl až teď. Jako dítě bych mnoho zdejších bizarností nepobral. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vzdávám po 5 dílech. Tohle zřejmě není seriál pro mě. Možná by pomohlo, kdybych na to měl nějaké nostalgické vzpomínky, ale poněvadž to sleduji poprvé, tak mi to přijde prostě jen špatné. Dysfunkční, rádoby vtipná, rodina, slabé pokusy o humor, který jen málokdy vede alespoň k pousmání a velmi ošklivé zpracování. Už nekonečná znělka mě měla varovat, že tohle bude utrpení sledovat. Že já se raději nekoukal na Frantu Pištulu. ()

Czexx 

všechny recenze uživatele

Jiné děti ulehají do postele, ale Ládínek si jde na střechu nafouknout svojí raketu a putuje na vzdálené světy, kde zažívá dobrodružství ještě neuvěřitelnější než sny. Je to báječná podívaná a to nejen pro děti. Beze všeho můžu říct, že tohle je nejoblíbenější seriál mého dětství (a to už byl i mých rodičů) a s chutí bych se na něj podíval i dnes. A samozřejmě ji nemůžu nevzpomenout "Že já si raději nevzala Pištu Hufnágla." nezapomenutelná hláška, nezapomenutelný seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Pozícia bytu doktora Záviša sa v niektorých dieloch mení. (Hudino)
  • Když se spojují se svým příbuzným z budoucnosti z třiatřicátého století, používají termín prapředek, ale to slovo je špatně zvoleno, používá se pro příbuzného z minulosti. Pro příbuzného z budoucnosti by se dalo použít jedině „prazadek“,  tenhle novotvar by ale v ústavu jazyka českého nesjpíš neprošel. (sator)
  • Tento díl, který vybočuje svým tématem cestování na jinou planetu od tématu této série, zaznamenal v Maďarsku takovou odezvu, že tvůrci věnovali cestování do jiných světů celou další sérii, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (od r. 1972). (sator)

Reklama

Reklama