Reklama

Reklama

Bez slitování

  • USA Rolling Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Major letectva, Charles Rane, se vrací z vietnamské války, kterou prožil v zajateckém táboře. Zjišťuje, že život jeho rodiny se za sedm let, kdy byl pryč, značně změnil, ale ve svém městě je hrdinou, kterému je hodno prokazovat úctu. V rámci jednoho z ceremoniálů mu místní firma daruje kufřík stříbrných dolarů, jako odměnu, za jeho statečnost. Právě tento kufřík se však stane středem zájmu několika lupičů, kteří při pokusu o jeho získání zabijí Raneovu rodinu a jeho samotného postřelí a zmrzačí. Major se tak vydává na cestu za pomstou... (Jenda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

woody 

všechny recenze uživatele

Wiliam Devane jako těžké macho s hákem místo ruky vystřílí mexický bordel. Víc od toho nečekejte. Atmosférou mi to připomnělo No Country for Old Men. Nikdo mi nevymluví, že se tímhle filmem McCarthy alespoň trošku neinspiroval. Kdo chce od Paula Schradera umění, ať se podívá na Taxikáře... Milovníky 70's to však nadchne. Už jenom kvůli ruce v drtičce odpadu... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších Tarantinových filmů je důkladně rozebírán i v jeho zbrusu nové knize Cinema Speculation. Zmiňuje v ní i to, že původní scénář byl opravdu zevrubně přepsán a sám Schrader se od něj znechuceně distancoval. Tak jak tak zůstává Rolling Thunder solidním revenge akčňákem, který by si milovníci sedmdesátek neměli nechat ujít. A ideálně o něm dopředu moc nezjišťovat. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Z vietnamskýho zajateckýho tábora se po 7 letech vrací typickej americkej pablb, kterej neustále omílá nějaký stupidní fráze o tom, jak mu pomohlo přežít to, že měl u sebe malou americkou vlajku, u který si občas potichu zazpíval hymnu. Na tenhle americkej patriotismus mam alergii, takže jsem se tim začátkem vyloženě prokousával. Pak film naštěstí nabere na obrátkách a začne celkem slušný 70's Béčko o pomstě, kde hlavní postava většinu času mlčí a likviduje záporáky jak na běžícim pásu. Jinak ale kromě těch mrtvol, krve a násilí film nic moc jinýho nepřináší. Na jedno zkouknutí to ujde, ale znovu to vidět nemusim. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Spojení dobrého dělníka a rutinéra Johna Flynna (THE OUTFIT) s rannou tvorbou Paula Schradera. Podobně jako v YAKUZA (Schraderův scénář) je i zde hlavním tématem pomsta a právě podobně jako v YAKUZE i v ROLLING THUNDER mi tady chybí alespoň špetka emocí. Ale jako doplňující studijní materiál ke Schraderovi je to slušné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Oprvadu skvělé akční drama o "vietnamském syndromu"... válečnému hrdinovi se podaří utéci z dlouhého zajetí Vietcongu a dostat domů do USA, tady mu banda brutálních chadnokrevných zločinců zabije ženu s milovaným chlapcem a jeho zraní.. po rekonvalescenci se dá hlavní hrdina na cestu pomsty, která je vyřešena brutální přestřřelkou na konci snímku. W.Devane mne velmi mile překvapil.. :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Rolling Thunder patrí medzi 12 najobľúbenejších filmov Quentina Tarantina. Uviedol to pre britský filmový magazín Sight and Sound. (dom1niq)

Reklama

Reklama