Reklama

Reklama

Vynálezce

  • Francie Léo, la fabuleuse histoire de Léonard de Vinci (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vynálezce je rodinná pohádka od tvůrců Ratatouille. Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci (Jiří Korn). Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. "Jaký je smysl života"? (Donart Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (11)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Jim Capobianco pracoval u Walt Disney Animation a Pixaru, až se nakonec naučil jejich největší trumfy. Držitel Oscara za scénář k filmu Ratatouille se pozná, protože ani tady nechybí krom poutavé stop-motion animace především příběh s výrazným přesahem. Výsledek poté možná dohromady není nejsilnější a film svým ambicím nikdy nedokáže vyloženě dostát, snaha se přesto cení. Především i proto, že Vynálezce své kouzlo a zároveň hloubku má, naplno poté dokáže dostát titulu animovaného filmu pro celou rodinu.... ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Je to takový pohled do života Leonarda Da Vinciho vtipným způsobem a řekněme až příliš dětskou animaci... - proto člověk snadno nabije dojmu, že to může být pro děti.. Veme svou ratolest do kina a pak se jen rozhlíží po kině, jak všechny děti unuděný k smrti skoro tahají rodiče za rukáv z kina. Zápletka nebyla složitá -šlo v podstatě o nepochopení Da Vinciho zvědavosti, ale pro děti nudná ()

Reklama

david141474 

všechny recenze uživatele

Tak dal jsem tomu šanci, protože mě to lákalo a taky protože to vypadalo zajímavě a na můj vkus jsem neudělal chybu. Animace je nádherná, to beze sporu, jen ten děj a postavy ten film shazují. Jak jsem říkal film je fajn, nenudíte se, protože koukáte na tu pěknou animaci a to se vyplatí. No a teď ty negativa, děj je hodně slabej. Da Vinci celý film hledá duši a o tom je vlastně celý film, pak tam staví přelomové město a hádá se s králem Francie a samozřejmě s papežem. Ta politika je taky docela slabá a myslím, že dost nepotřebná. Děj je tudíž dost chabej a já u toho pomalu umíral. Postavy taky nejsou přelomový, jsou dost nevýrazný a hnedka na ně po vyjití z kina zapomenete. Songy jsou fajn. A konec je taky pěknej. Takže já si spokojen, ale ten děj je teda hroznej. 6/10 Animace nádherná, jen ten děj a postavy jsou dost slabý! (Velký Špalíček - 19.1.2024) ()

walik 

všechny recenze uživatele

"Jsou 3 typy lidí: Ti co vidí, ti co vidí co se jim řekne že mají vidět, a ti co nevidí". Pro malé děti je tento film asi příliš komplexní (holčička v řadě za mnou usnula), ale těm odrostlejším se to může líbit (jejímu staršímu bráškovi se to líbilo). Mě se to líbilo více než jsem čekal. Asi že jsem přemýšlivý typ a díky filmu jsem začal vidět několik věcí, kterých jsem si dříve moc nevšímal. Osobně doporučuji. A po filmu se třeba můžete zamyslet, co "vidíte" a nebo jestli "vaše vodítko není náhodou kratší, než jste si mysleli." ;-) (hodnotil bych jako 70%) ()

Lucka07 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi mě šálí zrak… 76% pro tento film?! Dnes jsme na něm byli se školou v kině. Moje děti ze třídy to ohodnotily jako nejhorší film, na kterém jsme společně byli. A já s nimi naprosto souhlasím. Pro koho tato tvorba byla určena? Na děti z MŠ určitě necílili - pitva 30 mrtvol a hledání duše pro ně není. Pro ZŠ je to moc infantilní. A ze společné diskuze ve sborovně jsem našla jen jednoho nadšeného člověka a to byla kolegyně výtvarkářka. Jako dospěláky nás film zklamal. Začátek vypadal ještě slibně, pak už to bylo jen čím dál více ulítlejší… ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama