Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Darby Hartová (Emma Corrin), amatérské soukromé očko a technicky zdatná hackerka z generace Z, je spolu s dalšími vyvolenými pozvána na soustředění na odlehlém místě. Když je však jeden z pozvaných nalezen mrtvý, musí Darby využít všech svých schopností, aby dokázala, že šlo skutečně o vraždu, a to dřív, než vrah udeří znovu. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (8)

Vražda na samém konci světa (2023) 

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Když se nadnést nad zmíněnou nechutností, máme tu idiocii s vyprávěním dvou příběhů (které fungují nezávisle a vzájemně se “nepotřebují”). Zbytečné a otravné. ()

Homme fatal (2023) (E01) 

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Nevím jestli má na tohle smysl se dívat dál. ()

Stříbrná laň (2023) (E02) odpad!

Miliarda flashbacků a jedna solidní kontaminace důkazů na místě činu. A hlavně nuda. ()

Ti, co přežili (2023) (E03) 

Flashbacky o ničem se výrazně omezily (proč má scénář pocit, že jedna linka nestačí a plácá se i v minulosti?) a děj se konečně někam posunul. Nicméně scéna s boty byla na můj vkus moc a dostal se na hranici grotesky. Pozn.: Scéna “proč jsi takový kretén” byla laciná a účelová až na půdu. ()

Rodinná tajemství (2023) (E04) 

Tohle opravdu nefunguje. Jeden obří zbytečný flashback a jedna obří zbytečná cesta dvou super žen tam a zpět (aby nebyla nuda) a šlo tam naplácát více než jednu kardinální kokotinu (resení kyslíku v oblecích, jízda autem, řešení trablů s helmou - to byl vyloženě vrchol idiocie) ()

Krypta (2023) (E05) 

Opět díky kecům o týraných ženách co myslí jinak a lobotomiích jsem hned věděl, že to režíruje ta zamindrákovaná pinda. Taky to že z největšího hajzla udělala telouše napovídá, že jí někdo nechal kvůli chlapovi :). Děj se sice malinko hýbe, ale zcela selhává na jednoduché myšlence: když už má super inteligentní lidar, to nemůže ta jeho AI vylučování metodou pachatele identifikovat? ()

Svědkem zločinu (2023) (E06) odpad!

Tak nejdříve si vyslechneme chudinku týranou ženu a pak druhá (nepochopená) je nechána chuděra sama… jedna srdceryvnější scéna než druhá. Ale hlavně, že omatlal knihu a hovno z toho. Naprosto zbytečná epizoda. Přemýšlím, v čem je Brit Marling nejhorší… jako režisérka, scénáristka nebo herečka. ()

Kapitola 7: Ústup (2023) (E07) 

Nutno uznat, že pointa byla originální (i když “otevřené dveře bez člověka” byly úplně jasné už před několika epizodami, jen jsem netušil proč). Dost LOL byla scéna v serverovně. Dlouhé záběry na tváře hodinek kochající se svou inteligencí… Samozřejmě neohrožené ženy rules :D. Pozn.: jakto že mu fungovalo “sluneční udělátko” i když je hotel zasněžený až po střechu? ()

Reklama

Reklama