Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Tyler 

všechny recenze uživatele

He he, další z těch cool filmů, u kterých jsem nevěděl, jestli se smát na celé kolo nebo plakat...Tak jsem tomu nechal volný průběh a ono se to tak nějak střídalo...Uvědomte si jednu důležitou věc - tohle není film pro milovníky automobilových závodů!!! Právě naopak - žaludek mi dělal nepředstavitelné věci při pohledu na destruction derby vydávanou za rallye nebo legendární závod v Le Mans. K tomu naprosto šílený scénář a nechtěně směšné dialogy - jediné pozitivum jsou pěkná auta (akce s nimi už ne), zvuk vytáčeného dvanáctiválce v Pagani Zondě S, a koneckonců i pohled na Lisu Barbuscia v roli majitelky konkurenční stáje byl příjemný. Toť opravdu vše. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivcem obojího, jak komiksů, tak automobilových závodů,takže dalo by se říct, že tenhle film by pro mě měl být to pravé ořechové. To je ovšem omyl, protože minimálně příznivci automobilových závodů by se na něj neměli dívat. Je zajímavé, že jsem měl taky pocit že sleduju pokračování Formule!. Všechno je přehnaný, to by se dalo u komiksu pochopit, problém ale je, že z filmu se ten komiks nějak vytratil, takže nesmyslnost a nevěrohodnost se jenom zvýraznila. PS:a to si myslím, že projet trať ze zavázanýma očima je možné. (23.1.2006) ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého s každou další dvacetiminutovkou jsem snižoval o hvězdičku hodnocení a hlavně mínění o Bessonovi coby producentovi. To už Formule byla dívatelnější. První čtvrthodinka byla celkem slibná, ale ve chvíli, kdy se do filmového guláše začaly přidávat tak laciné ingredience typu vdova se zamiluje do hrdiny, zakomplexovaná šéfka týmu vydírá hrdinu únosem otce, záměny jezdců ve vozech atd. atd. jsem se nudil víc a víc. Hvězdička za krásné ženy. Zlatý Steve McQueen a jeho verze Le Mans! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podobně třeba jako Formule se Stallonem je i tohle motoristická zábava, u které se nedoporučuje, opakuji nedoporučuje přemýšlet nad obsahem, ale spíš se jen kochat atraktivním vizuálním zpracováním, popřípadě sympatickým hereckým osazenstvem. Určitě musím zmínit "nápaditou" pointu (podrazy a sabotáže) a hodně zajímavý způsob vítěztví v závěrečném závodu 24h Le Mans, který mi přivodil nechtěný smích. Bohužel se nedalo čekat nic jiného, než stokrát obehraný scénář a hromada profláklých klišé, ale koukat se na to ještě vcelku dalo. 50% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tisíc facek by bylo málo.Zpackat takhle rozjetý film,to je fakt na přesdržku(a že francouzi jsou na to specialisté,že Purpurové řeky?).Na plný plyn se skutečně rozjede na plné obrátky od začátku,scény ze závodu jsou skvěle nasnímané,dynamické a nenudící a i od počátku primitivní příběh se dá unést.Ovšem jen do doby,kdy film pod plným plynem dojede na okružní dráhu Le Mans.Zde se z plného plynu přeřadí snad až na zpátečku a měl jsem co dělat,abych se udržel a nerozflákal TV na padrť.Tak neskutečně debilní děj jsem už dlouho neviděl!O samém konci se už nebudu radši ani zmiňovat,nebo bych znovu zrudnul vzteky,imbecilita v každém záběru,v každé scéně,v každém momentu,jednání postav(kterým se tedy jen tak na okraj propůjčili opravdu vesměs netalentovaní a nesympatický herci) je nesnesitelné,primitivní a je to jedna velká neuvěřitelná blamáž.Skutečně,tak kvalitativně rozdílné dvě části filmu si ani nepamatuji,zde je navíc ta horší varianta,že tou totálně nablblou částí je samotné finále filmu.Měl to být cool film,se silmými motory,dramatickými závody a nařachanými záběry.To se dařilo první půlku filmu,pak to však sklouzlo do největší filmových bažin,blat a sra*ek!Opravdu hodně odřené 2*! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama