foto

Diane Kruger

  • nar. 15.7.1976 (40 let)
    Algermissen, Dolní Sasko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Diane Krugerová se narodila 15. července 1976 v německém Algermissenu. Již od mala se věnovala veřejnému vystupování. Věnovala se totiž baletu a tanec byl jejím velkým koníčkem. Jako mladá talentovaná baletka tak získala stipendium na prestižní škole při londýnském Královském baletu. Její taneční kariéra však brzy skončila, protože utrpěla vážné zranění a baletu se již nadále nemohla věnovat.

Diane se však nevzdala a své ambice nasměrovala k modelingu. Již v patnácti se probila mezi finalistky soutěže Elite's 1992 Look of the Year. Poté se začala jako modelka prosazovat a stala se jednou z nejvyhledávanějších modelek na světě. Díky modelingu se seznámila i se svým kamarádem Lucem Bessonem. Tento slavný francouzský režisér a scénarista ji doporučil, aby se začala zabývat herectvím. Ta vzala jeho radu vážně a začala navštěvovat pařížskou hereckou školu Ecole Florent. Na této škole dostala také uznání v podobě školní ceny Classe Libre Award za nejlepší herečku. V roce 2002 studium dokončila a ihned poté ji čekaly první filmové role.

Na stříbrném plátně debutovala nezávislým dramatem KLAVÍRISTA, kde hrála po boku Dennise Hoppera a Christophera Lamberta. V ten samý rok si zahrála v režijním debutu jejího tehdejšího novomanžela, Guillaumema Caneta. Snímek se jmenoval MŮJ IDOL a ve Francii měl tento snímek obrovský ohlas. Dále si zahrála ve francouzských snímcích DO HÁJE NEBO DO RÁJE a v úspěšném snímku o automobilových závodech, NA PLNÝ PLYN.

Po těchto úspěších už následovala nabídka ze Spojených Států. Dostala nabídku, která se neodmítá. Tou byla v jejím případě postava krásné Heleny Trojské v historickém velkofilmu TROJA, který natočil její krajan Wolfgang Petersen. Diane se stala v Americe po této roli populární a další role následovaly. Poté si zahrála s Joshem Hartnetem v romantickém dramatu MILUJ, MĚ... PROSÍM!. Toto drama bylo remakem francouzského filmu Byt. Další úspěšný titul, který navýšil počet fanoušků Krugerové byl dobrodružný film LOVCI POKLADŮ z produkce Jerryho Bruckheimera.

Sympatickou blondýnku stále častěji vyhledávají nejen producenti komerčních opusů, ale i uznávaní filmaři. Režisérka Agnieszka Hollandová jí věří natolik, že jí svěřila hlavní ženskou roli v právě natáčeném dramatu COPYING BEETHOVEN, kde si zahraje po boku Eda Harrise. Ještě předtím by se ale Krugerová měla objevit společně se svým manželem Guillaumem Canetem ve francouzském válečném dramatu Joyeux Noël. Tato bývalá modelka má svoji hereckou kariéru pěkně rozjetou. Jen doufejme, že ji nezbrzdí její velký kamarád Luc Besson.

Milan "milka" Rozšafný

Herecká filmografie

2017 Trinity
2016 The Infiltrator
2015 Maryland
Otcové a dcery
Sky
2014 The Better Angels
2013 Hostitel
Kluci a Guillaume, ke stolu!
The Bridge (TV seriál)
2012 Sbohem, královno
Skvělý plán
2011 Neznámý
Speciální jednotka
2010 Nádech
Pieds nus sur les limaces
2009 Frajeři
Hanebný pancharti
Krycí jméno: Farewell
Pan Nikdo
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Nevinná
2007 Doba temna
Lovci pokladů: Kniha tajemství
Lovci stínů
Sbohem, Bafano
2006 Tygrova brigáda
Ve stínu Beethovena
2005 Frankie
Šťastné a Veselé
2004 Lovci pokladů
Miluj mě, prosím
Narko
Troja
2003 Kontra
Na plný plyn
2002 Jak řeknete, pane
Klavírista
2000 Duelles (TV seriál)

Dokumentární

2013 Svedeni a opuštěni
The Galapagos Affair: Satan Came to Eden
2008 Romy Schneider - Eine Frau in drei Noten (TV film)
2007 Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2005 Troy: From Ruins to Reality
2004 Making of 'Troy', The (TV film)
Troy: The Passion of Helen (TV film)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Punkt 12 - Das RTL-Mittagsjournal (TV pořad)
1990 Schmidteinander (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace