Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

Mať štrnásť, Kounenovho DOBERMANNA - VOJNU GANGOV milujem. Takto, na staré pirátske kolená, už to ale také horúce nie je. No stále je tu charizmatický modrooký francúzsky démon Vincent Cassel, rovnako šialený inšpektor Tchéky Karyo a osobitý vizuálny štýl (podporený nekorektným scenárom). Ostré. Veľmi ostré. Ale na môj vkus je audiovizuálna stránka miestami až odpudivá. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Otravně křečovitý pokus o něco, co asi měla být cool kultovka syntetizující bizarní postavy a černý humor a la Tarantino a silně stylizovanou akci a la Michael Bay. Svým vzorům ovšem Jan Kounen nesahá ani po kotníky, a tak je nakonec Dobrman jednou z těch zpackanin, u nichž si člověk připomene, že natočit přímočarou akční žánrovku tak, aby byla opravdu zábavná a vzrušující, zdaleka není tak jednoduché, jak si to představují diváci, kteří tímto typem filmů automaticky pohrdají. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci francuzsky drsny filmik.Nieco na sposob Bonnie and Clyde,alebo Taki normalni zabijaci .Hlavni protagonisti su vsetko velmi podivne osobky a kazdy ;-) si najde svojho oblubenca.Tcheky Karyo v ulohe svihnuteho komisara nema chybu. Vicent Cassel je jednoznacne jeden z najlepsich europskych hercov (ktorych samozrejme poznam, hoci je pravda, ze ich nepoznam vela ;-D ) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vinco Kašel je jeden odporne nesympatický herec! - Nenávidím tie lacné pozy, ked' buchty olyzujú kvére naznačujúc feláciu. (I ked' Bellucci bola fantastickaá!! ) - Tomu vypatlancovi so žuvačkou v hube a dlhým delom bych prial, aby si odstrelil hlavu! Alebo prinajmenšom gule! - Tcheky Karyo bol pekelne pijúci mi krv, ale nakoniec ho pekne oholili , a tak mi padol kameň zo srdca. - Samozrejme, všetkým som držal a toto bola jedna namakaná ,extramegajeba gangsterská kriminálka! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Už mi nemusíš dávat všechny ty léky, mami. Prdím, protože se nechám mrdat do prdele." Brutální klipovito-komiksová francouzská gangsterka hongkongského střihu spojující fetišistickou přehlídku luxusních bouráků a monumentálních kanónů s návštěvou panoptika gangsterů pojmenovaných po bojových psech, gestapáckých poldů, sexbomb, zrádných transvestitů a mimin hrajících si s granáty. Když jsem to viděl poprvé, extrémnost toho filmu mě nadchla, chtěl jsem být frajer jako Dobermann a slintal jsem nad Mončou až do úplné dehydratace. Dnes už na to hledím s chladnou hlavou a vidím, proč ten film zdaleka nefunguje na 100 procent - mj. je za tím samotný Dobermann, kterému je věnován nedostatečný prostor a i o vedlejší postavě jako je Soňa se dozvíme víc než o něm. Jinak ale Kounenovi nutno přiznat, že i když nestvořil takovou klasiku jako Brutální Nikita, s přehledem dává na prdel současné Bessonově akční produkci a nudě typu Vosí hnízdo. Dobermanna si budu navždycky pamatovat díky geniálnímu časovému přechodu na začátku filmu, díky drsné scéně výslechu u rodinného oběda ("Co to slyším? Má nározeniny? Tak já brzdím. Nechci, aby mě lidi obvinili z toho, že jsem někomu pokazil narozeniny.") a hlavně díky tomu nejodpornějšímu filmovému policajtu-hajzlovi všech dob Tchéky Karyovi, kterého na konci Dobermann během automobilové honičky "oholí zadarmo" o vozovku... "Je to rušná čtvrť.." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama