Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton predviedol svoje najvýraznejšie herecké výkony koncom minulého milénia. Bolo to v spolupráci s režisérom Timom Burtonom, keď v roku 1988 stvárnil bizarného antihrdinu Beetlejuicea v rovnomennom filme, a keď sa v rokoch 1989 a 1992 objavil v úlohe Batmana. Potom už začala jeho kariéra postupne upadať. Mňa však ešte celkom pobavil aj ako "Jack Frost". Tento snímok natočil v roku 1998 režisér Troy Miller. Michael Keaton si tam strihol titulnú úlohu. Zahral si hudobníka, ktorý zahynie pri dopravnej nehode. Po smrti sa vráti k svojmu jedenásť ročnému synovi v podobe oživlého snehuliaka. Je to vianočný rodinný film, ktorý si počas zimy raz za čas rád pripomeniem. Takže keď príde reč na Michaela Keatona, tak mi automaticky v mysli naskočí - Beetlejuice, Batman a Jack Frost. *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Gimme Some Lovin' - Hanson [2:48] ,2. Frosty The Snowman - The Jack Frost Band [3:27] ,3. How - Lisa Loeb [3:51] ,4. Father's Love - Bob Carlisle [4:22] ,5. Hey Now Now - Swirl 360 [4:41] ,6. Sleigh Ride - Spice Girls [2:40] ,7. Good Lovin' - Hanson [2:39] ,8. Five Candles (You Were There) - Jars Of Clay [3:51] ,9. Can't Let Go - Lucinda Williams [3:31] ,10. Leavin' Again - Steve Poltz [2:31] ,11. Have a Little Faith - The Jack Frost Band [4:00] ,12. Merry Christmas Baby - Hanson [3:14] ,13. Wait For You - Fighting Gravity [4:17] ,14. Frostbite - Trevor Rabin [3:37], ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gabby, Jack a Charlie jsou obyčejná (americká) rodinka. Sice jim to občas skřípe, ale komu ne. Zvlášť když Jack je muzikant. Až jednou o vánocích se v něm hne svědomí, a místo s kapelou je chce strávit se svou rodinou. Jedna nehoda, a Charlie ztratí tátu... O rok později zahraje Charlie na kouzelnou flétnu (ehm) a jeho táta se vrátí. Sice do velkého sněhuláka, ale což .. sranda musí být... Pokud je vám méně než nějakých 12, nebo se tak cítíte, nebo máte v tomto věku děti .. klidně si pár hvězdiček přičtěte. Pokud se cejtíte hrozně dospělí, zajímají vás jen psychologické oskarové filmy, tak si zas pár hvězdiček odečtěte. Jack Frost si nehraje na nic jiného, než být filmem pro celou rodinu, ale hlavě pro děcka... Škoda, že je léto... ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo tak šest sedm, běžel tenhle film u nás na videu každý den. Ten příběh mě fascinoval, na konci jsem vždy brečel a nikdy mě to prostě nepřestalo bavit. Teď už jsem tento film dlouho neviděl a ani vidět nechci - zkazil bych si totiž dojem. Určitě by mě to už nebavilo. A to nechci. Chci to mít v hlavě pořád jako ten krásná dětský příběh - a proto dávám 4*. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jack Frost je více než Jirka Námraza spíš Jirka Krach, tenhle překlad prostě více sedí. Vlastně by to celé mělo asi větší úspěch jako horor, protože jako sněhulák není vůbec roztomilý, ale přidat mu pár zubů, bylo by to o něčem jiném. Každopádně tahle US rádoby předvánoční snaha o romantické zamyšlení sae nad duchem Vánoc prostě nevychází. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Tento film bol uvedený necelé 2 roky po filme s identickým názvom Jack Frost (horor o zmutovanom snehuliakovi). (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama