Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

jojo33 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg este za cias svojej najvacsej slavy... pre mna ale slavy nepochopitelnej. Takto nesympaticka, preafektovana a asexualna herecka hviezda sa tazko hladala aj v 90.rokoch. Snimka vsak stale ma tu nepoddajnu patinu devatdesiatok (lokacie, kostymy, hudobne cisla...) a niektore vtipne gagy slapu celkom slusne. Emile Ardolino mal talent, ten vsak vyhasol prilis rychlo nahlou smrtou. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle film vzpomněla a až jsem se podivila, jak je sakra dobrý. Jen za posledních 14 dní jsem si jej pustila 6x a nemůžu se jej nabažit. Má švih, má spád, je vtipný ("Miluju zpěv!" "Je lepší jak zmrzlina!" "Lepší než sex- nee, jen co jsem slyšela..."), má skvělou hudbu a Whoopi je prostě úžasná :)) ()

Reklama

mol1111 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu na ČSFD překvapivě nízko hodnocená komedie. Asi hodně záleží na tom, jak moc máte rádi hudbu let šedesátých v gospelové úpravě. Já to třeba miluju :) Ale podle mě je to prakticky dokonalý film po všech stránkách: má to tempo, žádná hluchá místa, perfektní herecké výkony (hlavně Whoopi a Maggie), morální poučení podané snesitelným způsobem, srozumitelnou dějovou linku a hromadu humoru založenou tradičně na rozporu dvou světů (rebel vs. odpovědnost). Já osobně si neumím představit lepší rodinou komedii, bavilo mě to v patnácti, baví mě to i ve čtyřiceti, i když jsem to už kolikrát viděl… ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendární komedie se snaží usmířit dvě stránky Ameriky: tu nablýskaně entertainerskou a tu okázale zbožnou. Scénář je celkem průměrný a lehce předvídatelný, zachraňuje to Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Kathy Najimy a excelentní scény s jeptiščím sborem. Jsem rád, že jsem to po letech konečně viděl, ale podruhé už nemusím. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Whoopi, velký černý zadek, velký černý tvářičky, velký černý vlasy, trochu černej humor, černý kostým a závěrečný song I Will Follow Him...sledovatelné, ale ničím výjimečné. Teda krom faktu, že konečně někdo pochopil, že skupina jeptišek může být drsnější než komando marináků. A že zastřelit jeptišku je těžší jak zastřelit obyčejnou zpěvačku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)
  • Keď Deloris (Whoopi Goldberg) preberie zbor, požiada sestry, aby sa zoradili podľa hlasových schopností. Spýta sa, kde sú soprány. Zopár mníšok z opačných strán zboru zodvihne ruky. Požiada ich, aby všetky prešli do popredia na ľavú stranu, ale pozornému oku neujde, že z pravej strany sa presunie iba jediná mníška. (martin1m2)
  • Filmová policejní stanice v Renu je ve skutečnosti hlavní pošta v centru Rena, před níž filmaři nechali zaparkovat policejní auta. Tyto hlídkové vozy řídili skuteční policisté, kteří měli na starost bezpečnost na place. Skutečná policejní stanice v Renu režisérovi moc policejní stanici nepřipomínala. (HappySmile)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama