Reklama

Reklama

Na první pohled

  • USA At First Sight (více)

Obsahy(1)

Prožijte s námi příběh o znovuobjevení lásky a krásy života. Když unavená a vystresovaná Amy odjíždí na odpočinkový víkend do lázní a potkává zde pohledného maséra Virgila, její život začne nabírat jiný směr. Virgil je mnohem vnímavější a pozornější než ostatní muži, které Amy poznala. Má vlastní vidění světa - Virgil je totiž slepý. V tuto chvíli jen zázračná operace nabízí naději, že se Virgilovi vrátí zrak a oba budou moci společně znovuobjevovat svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dávno a tehdy bych určitě dal 5*. Ale dnes (to jest 1.2.2009) to běželo v televizi a já jsem si chtěl oprášit vzpomínky, abych mohl hodnotit. Příběh je to pěkný a dokonce podle skutečné události, ale pokud chce režisér zaujmout na plných 100% musel bych změnit herecké obsazení. Val Kilmer tomu nejde co vytknout, skoro jako by někoho znal s tímto postižením, ale Mira Sorvino trochu ji něco chybělo...více lidskosti, jak prošla výběrovým řízením to nevím.... ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Pro mě hrozně smutnej film. Není to klasická romantika mezi Virgilem, kterej je slepec a dívkou Amy, která ho chce "zachránit". Ta "záchrana" z její strany je jen chvilková...Virgil sice po operaci vidí, poznává nový věci, ale když začne zase slepnout, vlastně se dostává do svého přirozena, protože je na slepotu zvyklej a dokáže s ní žít. Myslím, že horší je to pro Amy, která se musí smířit s tím, že tudy cesta nevede a Virgil prostě vidět nebude...Hrozně jsem mu ale fandila, aby viděl a myslím, že Virgil poté, co se naučil "pracovat" s tím, že opět vidí, byl vděčný za tuto zkušenost, i když to ve finále neklaplo. Ta myšlenka mi připomněla film Čas probuzení (nesrovnávám filmy, jen myšlenku...), kdy je dána člověku šance chvíli žít život bez nemoci, ve filmu Na první pohled bez slepoty a pak je mu tato šance zase odebrána...to je pro mě silnej moment... ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tento film má asi nejvíc za problém, že tu nehraje známější herec ( ), kdyby tu hrál např. ´´Keanu Reeves´´, tak by určitě měl film větší tržby a byl proslulejší. Možná je to jen škoda, že nevybrali někoho lepšího, ale i tak je ´´Na první pohled´´ povedený film. Navíc je scénář ovlivněný skutečnou událostí, kterou zaznamenával doktor, kam chodil na vyšetření očí... Příběh o lásce dvou lidí ( slepce od mládí a krásky z New Yorku ). Kteří se do sebe zamilují a prožívají společné chvíle. Po čase chce , aby šel na operaci očí, nejdřív chvíli odmítá, protože byl na operaci očí v mládí a nechce si to prožít ještě jednou. Ale nakonec se rozhodne podstoupit jí. Operace se zdaří a on objevuje svět kolem sebe, ale po čase se mu vrátí slepota zpět.. Dokáže láska přejít i tuhle nečekanou situaci??? ( Hodnocení: 7/10 ) ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože všemu navzdory, tenhle romantickej film má co říct. Když jste na něco od malička zvyklí, vyplatí se to měnit, když hrozí, že to opět ztratíte? Nebo to stojí za to i jen na chvíli? Co je lepší, a co je vlastně normální, když to vidíte z druhý strany? Ulehčí to bolesti, nebo ji to naopak způsobí? SPOILER Jak se slepec musí vyrovnávat s návratem zraku je něco, co by mě asi bez kopance v podobě tohohle filmu nikdy nenapadlo. Závěr ala Růže pro Algernon v jiným hávu (v mých vlastních úvahách) a pro mě hrozně stísněný a depresivní. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Vždy ma fascinovalo ako priemerný Američan dokáže vyjadriť svoje pocity. Len tak zo seba vysúka vety, ktoré by taký Shakespeare musel vymýšľať niekoľko hodín.............Hlavne v tomto je tento film nevydarený - dialógy plné klišé a veľmi neprirodzené. Rovnako ako rozťahaný dej (zbytočne 122 minút), ktorý je viac ako riešení vzťahu ako slepote. Len ťažko sa dá uveriť že okrem získaného a znovu strateného zraku je v tomto film niečo viac podľa skutočnej udalosti.............. ()

Galerie (160)

Reklama

Reklama