Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (147)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Berserk není rozhodně o animaci, ale o příběhu a filozofii. A to je možná ten hlavní důvod, proč je mezi příznivci anime tak populární. Je to čistá řezničina protkaná různými myšlenkami, kterým vévodí hlavní téma "jít za svým snem a to za každou cenu". Boje jsou opravdu vymazlený a jejich opravdu dost. Všechny postavy mají něco do sebe, v průběhu se vyvíjí a člověk se s nima lehce sžije. Berserk je zkrátka ukázka o tom, že středověk byl krutý, nelítostný, krvavý a hodně naturalistický a už vůbec nezáleží na tom, že nejde po stopách skutečných historických událostí. 8/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Berserk je určitě splněným snem většiny dospívajících kluků a pravděpodobně i těch, kteří se jimi cítí. Kdo z nich by nechtěl vidět konečně pořádného bojovníka, který se nebojí ohnat obřím mečem nerozeznávaje lidské, či démonické nepřátele. Všichni ti hrdinové typu Artuš, Conan, Robin Hood a Herkules nesahají ani svou silou a ani charismatem Guttsovi po kolena. Stejně tak si dovolím tvrdit, že žádný z mnou viděných mnoha jejich příběhů není schopný zachytit tak perfektně jednotlivé postavy a nastolit tak temnou atmosféru (Snad jedině Excalibur). Jediné, co by se dalo seriálu vytknout, kromě prazvláštní úvodní znělky, jsou animace a hudba. Těch několik použitých skladeb zní výborně. "Behelit" je tím nejmysterióznějším, co jsem slyšel a "Forces" je k postupu armády jako stvořená, ale celkově by nebylo na škodu pár písní přidat. To protože se ke konci a při opakovaných shlédnutích již oposlouchávají. Animace je zase individuální otázkou. Statiky je použito více než je zdrávo, ale díky jejímu propracování ji mnozí mohou považovat za klad, který napomáhá v budování opravdu těžké atmosféry. ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Kluci ze studia Oriental Light and Magic dokázali s malým rozpočtem, podle geniální Manga předlohy od autora (Kentaro Miura) vytvořit jedno z nejlepších a nezapomenutelných Anime co jsem kdy viděl. Anime žel bohu pokrývá jen malou část z celého příběhu Mangy, která ještě není ukončená, tudíž má Anime otevřený konec. Hudba od mistra (Susumu Hirasawa) je úplně nadpozemsky krásná a často jí poslouchám. 95% (V mé topce) ()

godycz 

všechny recenze uživatele

ta "levna"animace mi prisla vyborna. prolinacky do staticke mangy. obcas mi vadilo to vecne opakovani jasne skutecnosti. ale v hlouby serialu, vyborny napad a presne jak to umi jen japonci, nic neni cernobile....kazdy ma svuj duvod...kazdy je sam sebou.... serial ma dokonalou hudbu a priserny uvodni song. ()

Nirvanah 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled to opravdu nebyla – přece jenom tak častá statická animace není úplně user friendly. Navíc mi Berserk od pohledu vizuálně neseděl. Postupem času mi to už ale bylo úplně jedno, naopak, cítila jsem, že tahle forma sem prostě patří. Chtě nechtě vás začne Griffith a spol. fascinovat. Začnete polemizovat nad tím, co je správné, co ne; uhranutí se donutíte přemýšlet, proč vám běhá mráz po zádech, když k tomu zdánlivě není důvod. Navíc vás vývoj událostí po prvním dílu na chvíli tak nějak ukolébá, takže třebaže časem tušíte nějakou zradu, finále vám prostě otevře ústa a vyvalí oči. Přechod do temnoty, té pravé, je vskutku impozantní. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama