Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (146)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do brutálně krvavé a nelítostné, dospělé středověké řeže (postupného vzestupu žoldácké kumpanie Jestřába ke slávě a jejího lídra Griffithe k vladařskému snu) výrazně zasáhnou démonické fantasy prvky až závěrečné pětině, která drsně promění celé vyznění, nalomí a rozšmelcuje vyklenuté charaktery a nechá nepřipraveného diváka jen zírat (případně si honem běžet ověřit, že neuzavřená 25. kapitola byla opravdu tou poslední). Zmínit musím slabou animaci, ulehčující si práci množstvím statických obrázků. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ideální příležitost, jak seriál představit tuzemskému divákovi, bylo spuštění nového kanálu Déčko. Jenže veřejnoprávní programoví dramaturgové nepochopili, že pro hošíky je tam svalovec rubající mečem v hektolitrových krvavých stříkancích , pro dívenky samostatně se rozhodující ženská figura, pro filozoficky založené rodiče pár myšlenek o osudu a ceně za dosažení svého snu a pro všechny ostatní naprosté šílenství rozpoutané v posledních dvou dílech. Kam se na to hrabe Lotrando a Zubejda. Je pravda, že nejprve jsem to samé viděl ve třech dynamičtěji animovaných celovečerácích, ale i tak mě seriál doslova strhl. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

To je všetko? opäť rovnaký problém ako pri predošlých japonských anime seriáloch. Skončilo to. A ja chcem viac. Skončilo to nedokončené. Dúfam, že sa raz dočkám aj pokračovania. Seriál už asi nebude ale točí sa séria filmov. K seriálu. Nenechajte sa oklamať prvou časťou. O tom to nebude. Namiesto toho sa tu vykresľuje postupný vzostup Gutsa a prečo sa z neho stalo to čím bol v prvej časti. A ani to nebude prepojené dokonale. Keby to pokračuje tak dám 5*, ale takto ma oklamali. Navyše až príliš sa tam vrieska, škrieka a diabolsky smeje. A to zas tak nemusím. Ale inak jeden z lepších počinov. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Berserk je k neuvěření. Je to jedno z nejlepších anime, které jsem kdy viděl a přesto je to první anime, u kterého je podle mě přečtení mangy ještě dvakrát větším zážitkem. Ale je pravda, že si k tomu musím pustit opravdu dobře pasující berserkovskou hudbu)) Nedokážu si představit, že poslední díl nevznikl z nedostatku peněz, což je oficiální důvod. Spíš by se už tvůrci nemohli vyhnout představení Skull Knighta aniž by se zásadně odklonili od mangy. Právě absence Skull Knighta, vystříhání mnoha gore scén a krátký děj (ani ne třetinový proti manze) jsou snad jediné vady tohohle seriálu. Z těch tří vad jde snadno pochopit vystříhání gore scén, protože i tak je to seriál "pro dospělé" a když ho vysílali třeba v italské televizi museli ho dávat až po jedenácté(!) hodině. Je taky pravda, že v době vzniku manga - která stále ještě vychází - nebyla tak dlouhá a tvůrcům se možná zdálo, že zůstane nedokončená a děj teda zapíchli v nějaký vhodný okamžik... a Skull Knight nebyl třeba. Bohužel je ale podle mě teď už nemožné udělat druhou navazující řadu. To spíš remake úplně od začátku. Přes všechnu kritiku ale Berserk rozhodně patří do mojich top 5 anime. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Výborné anime, které jsem shlédnul za odpoledne. Vynikající a skvěle vykreslené postavy v tak temné atmosféře, která chvílemi až vyrážela dech. Vůbec nechápu proč jsem tak dlouho otálel než jsem si to pustil, protože tohle je opravdu skvost, jenom ten závěr ... -SPOILER- Nejvíce mě ale mrzelo zabití Casky, které jsem hlavně ke konci fandil a doufal jsem, že přežije, protože od půlky se stala mojí druhou nejoblíbenější postavou po Gutsovi. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama