Reklama

Reklama

Baletka

Trailer
Jižní Korea, 2023, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalá bodyguardka oplakává svoji nejlepší kamarádku, kterou nedokázala ochránit, a pouští se na misi s jediným cílem: splnit její poslední přání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Psychedelický trailer mě navnadil na něco honosnějšího, ale Ballerina se nakonec zařadí mezi průměrnější příspěvky do jihokorejské filmografie. Rozhodně mě bavilo sledovat ten vizuál. Po formální stránce si s tím autoři vyhráli, ty rozmanité a extravagantní barvičky měly něco do sebe. A taky ten slizký záporák, kterého se herecký představitel zhostil na jedničku. Ale ostatní aspekty už na tom tak slavně nejsou. Akčních sekvencí zde člověk moc nenajde, ale v tom bych hlavní problém neviděl. Spíše mi vadil ten chaotičtější střih (z toho hned divák pochopí, že herečka v hlavní roli nemá zkušenosti s tímto žánrem), kde málokdy rozumíte, co se na obrazovce děje. Aspoň ta stylizace prostředí a brutalita (viz. rozkousané střepy) samotnou akci zachraňovala. A ten závěr s plamenometem též kladně překvapil. Takže v souhrnu jednohubka, co neurazí, ale ani nenadchne. Za mě dávám 5,5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci promo tohoto snímku jsem četl, že jse jedná o jihokorejskýho Johna Wicka v ženským podání. To bych byl trošku opatrnýv takovým prohlášení, ale budiž. Jedná se o zajímavý snímek, moc se v něm nemluví, docela solidně akční, některé scény jsou docela surové (střepy v hubě), ale stylovost a vymazlenost Johna Wicka a to už nemluvím o celým světe zabijaků o to tady ani nezakopneš, ale pokud jde o klasický akčňák, tak film určitě patří k tomu lepšímu co se dá vidět. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nekomplikovaný revenge film z Južnej Kórei, pre ktorú, mimo iné, inšpiráciou boli filmy ako John Wick alebo Nobody. Scenár a motivácie hlavnej hrdinky sú však trochu iné. Spíš menej, ale solídne vypracované akčné a bojové scény. Záverečná scéna s ohňom ešte mi zostane v pamäti nejaký ten čas. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro ženský, který dokážou pomlátit a postřílet desítky gangsterů s nožema a sekerama, mám odjakživa slabost. Zvlášť když jde o pěkný a málomluvný Asiatky. Ale takový fajn postavy by si zasloužily filmy s aspoň o trochu víc svižnějším tempem, tzn. o trochu víc akcí nabušeným dějem, a taky preciznějšího kameramana, než nějaký tupý hovado, který většinu scén zmrvilo rozklepanou ručkou. Škoda nevyužitého potenciálu, námět byl v rámci brakového žánru výborný. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji filmy (obzvlášť pak horory) z jižní Korei a Japonska... To byl důvod proč jsem se na tento film podíval. No pruderni strašná nuda. Vlastně za to stojí až těch posledních cca 10 minut, jinak zbytek filmu je strašná nuda, takhle člověka docela dost unudit to je mazec. Za mě hrůza a děs. Dám bod za ten závěr. 1/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Jong-seo Jun (Okju) měsíce intenzivně trénovala v bojových uměních v rámci přípravy na bojové scény. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama