Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nevydarenej lúpeži trezora polícia postrelí a zatkne Daniela Boisetta, ale jeho komplicovi Paulovi sa podarí utiecť. Daniel vezme zločin na seba a pri prevoze z nemocnice do väzenia utečie. Pod iným menom sa zoznámi s majiteľom autoservisu, ktorý ho prijme ako pomocníka. Majiteľova mladá manželka s pomocou novinového článku odhalí Danielovu pravú totožnosť a oboznámi ho so svojím plánom... (Flego)

(více)

Recenze (6)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Boisett má prostě pech, kam vkročí. Nejdřív se nechá přemluvit od kamaráda Paula a v maléru se ocitne raz dva. Podaří se mu utéct a má na okamžik trochu štěstí, když na cestě potká dobráckého chlapíka. Ovšem to by tenhle muž nesměl být ženatý... Zdařilé kriminální drama ze staré dobré francouzské školy, filmová klasika, jež mne neomrzí. Po herecké stránce velice příjemné obsazení a Robert Hossein výborný, spokojenost. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vydařená adaptace detektivního románu Jamese H.Chase, který vyšel česky pod názvem Lehce nabyl - lehce pozbyl. Chaseovi hrdinové bývají zpravidla nešťastníci, kteří se ne zcela vlastní vinou dostávají do konfliktu se zákonem a postupně se stále víc a víc zaplétají do krizových situací, k čemuž jim zpravidla ještě napomůže nějaká ta nehodná ženština. Nejinak je tomu u Daniela Boisetta, výborně ve filmu ztvárněného fešákem Robertem Hosseinem. Film ma švih a spád, stále se něco děje, jedna napínavá situace stíhá druhou. Viděno v rámci Challenge Tour 2017:30 dní se světovou kinematografií. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nestor francúzskeho filmu Julien Duvivier obsadil do svojho predposledného filmu Roberta Hosseina, ktorého poznáme v podstate len ako krívajúceho Peyraca. Hossein bol populárny svojim účinkovaním v podobných kriminálnych drámach s puncom noir a postava zločinca Daniela Boisetta mu dokonale sadla. Snímok má zmysel pre detail, vyznačuje sa kvalitným scenárom, presnou réžiou, peknou hudbou a dobrými hereckými výkonmi. Veľmi príjemné prekvapenie. Prvý komentár aj hodnotenie. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stačí jedna nevydařená loupež a podařený útěk při převozu do nemocnice, aby se dosavadní život Daniela Boisetta obrátil vzhůru nohama. Když už se zdá, že našel útočiště před policií, zjišťuje, že se dostal do plánu chamtivé a všehoschopné Marii. Další z řady velmi dobrých Duvivierových snímků. Robertu Hosseinovi tato role opravdu sedla, stejně jako Catherine Rouvel. Prostě stará dobrá francouzská škola, co dodat? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to bola ale mrcha ženská, takú mať za chrbtom tak veru nemusím čakať na starobu... Vynikajúca krimi dráma vo veľmi príjemnom, klasickom starom vydaní - zaujímavý príbeh s dôrazom na jednotlivé postavy, skvelé herectvo, výborná réžia... Robert Hosseinovi padla rola ako uliata, možno ešte viac ako v Angelike. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama