Reklama

Reklama

Film Milion mil daleko je inspirován skutečným příběhem leteckého inženýra NASA Josého Hernándeze, jenž se se svou rodinou migrujících zemědělských dělníků vydal na desítky let trvající pouť z vesnice v mexickém Michoacánu, přes pole v údolí San Joaquin, až na Mezinárodní vesmírnou stanici. Díky podpoře rodiny vyústí Josého odhodlání a píle v příležitost dosáhnout zdánlivě nemožného cíle. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dojemná storka o tom, jak se chudý Mexičan, astronautem stal. Nijak překvapující a obyčejně i nudně vyprávěný příběh, který je primárně lidským příběhem o tom, jak se plní i ta nejnáročnější přání. Na Hallmarku by podobný příběh trochu vyčníval, ale jinak nemá absolutně co nabídnout a vypadal by stejně i kdyby chtěl být hlavní hrdina třeba fotbalistou. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

José Hernández už jako malý kluk snil o tom, že poletí do vesmíru. Ale jako dítě mexických imigrantů znal pouze těžkou práci. Přesto se nechtěl svého snu zdát. Studoval a celý svůj život šel odhodlaně dál a dál. Až se nakonec dostal ke hvězdám. Jak se povedlo filmové zpracování téhle životní etapy José Morena Hernándeze? ***** Milion mil daleko působí jako film, který si ve svém vyprávění ukousl moc. A délka stopáže ten pocit ještě víc prohlubuje. Abych to vysvětlila. Sledovat život Josého od malého kluka až po jeho pobyt ve vesmíru, bylo místy namáhavé. Vyprávění je rozmáchlé a dost nevyvážené v rámci životních cílů a pěti bodového listu, kterým se José řídí už od dětství. Od základní školy, po studium, poznání budoucí manželky, snahy dostat se do programu, tolik následných odmítnutích a splnění jeho velkého snu. Jako kdyby scénář chtěl mít úplně všechno a nevěděl, jak to převést. A já jsem prostě necítila žádné emoce. Nikde. Vlastně se po shlédnutí filmu cítím sama dost emočně prázdně. A přenést sem do textu jakoukoliv emoci, je pro mě dost náročné. Což je škoda, protože po technické stránce není Milion mil daleko špatně natočený snímek. ***** Bohužel je Milion mil daleko jako film taková miloučká a slaďoučká cukrová vata, až působí trochu nereálně a naivně. Odvážné tvrzení u životopisného filmu? Mě by taky nikdy nenapadlo, že se k této myšlence někdy dostanu. A ještě vzhledem k tématu, které zpracovává a myšlence, kterou chce sdělit. "Jdi za svým snem, dři a ono to vyjde." Jenže tím by se měl řídit každý, ne pouze menšiny. Pokud je tohle důvod k vybraní zrovna Hernándeze a jeho cesty. Protože jiný důvod k vybraní zrovna jeho osoby mě nenapadá. Což jde spíš za zpracováním, které mi ten důvod neprodalo, než za tím, že jeho život ten důvod nemá. Z filmu totiž nejde cítit žádná naléhavost ani klasické házení klacků pod nohy životem. Je to sice naznačeno a dost si toho člověk domyslí, protože "to tak většinou je", ale reálně to z filmu není cítit. Všechno je tak trochu pohádka pro děti (film je od sedmi let), s kterými se kouknou jejich rodiče. Chápu, o co se režisérka Alejandra Marquez Abella snažila. Michael Peña je ve své roli skvělý. Ale třeba Rosa Salazar, která hraje Josého manželku Adelu, se ve své roli úplně ztrácí. Což je škoda. Už jenom vzhledem k tomu, že kvůli snu svého muže obětovala ten svůj. ***** Viděla jsem film, který ve mě zanechal pocit zmatení. Možná je na první pohled povedený, ale ve svých sděleních povrchně zpracovaný, a prázdný. A přitom to mohlo být mnohem lepší! Není to špatné, ale pokud bych film neviděla, o nic bych jako divák nepřišla. ()

Reklama

kondor77 

všechny recenze uživatele

Příběh opravdového člověka. Jenom doufám, že američané natočili i španělskou mutaci, protože např. v americkém(!) čtvrtmilionovém městě Hialeah, kde Hispánci zastupují 94% populace, jich dvě třetiny neumí anglicky (zdroj). ()

Isag1 

všechny recenze uživatele

Stále nechápem recenzie na CSFD, aby niekto nevedel čo je dobré tak už neviem. Hodnotiť filmy na základe rasy a vierovyznania, tak grcám krv. (Rotten Tomatoes 89%, IMDB 7,4/10, Amazon 4.9/5, keď to porovnám z naším, tak je to niečo strašné). Fakt dakedy mám pocit, že na CSFD hodnotia zakomplexovaný ľudia. Príbehovo tento film bol veľmi pekne a dokumentárne spracovaný, zároveň krásna kamera a hudba veľmi pekne pasovala. Výkony hercov by som taktiež mohol porovnať s Oscarovými hercami. Krásne a za mňa určite 4/5. Po 2. dopozeraní filmu som prehodnotil tento film a musím uznať, že tento film sa trafil presne do dokumentárno - sci-fi žánru. Česi a Slováci nevedia nikomu dopriať úspech a v dobe hodnotenia mal tento film 49%. *Facepalm* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemné životopisné (skoro)drama vycházející ze životního příběhu José Hernandeze, který si už v dětství usmyslel že bude kosmonautem a nakonec se mu to povedlo. Celé je to samozřejmě hlavně o Josém s tváří Michaela Peňi, ale hezky to funguje i jako lehká motivačka a ukázka toho, kam až může vést zarputilost, cílevědomost a odvaha splnit si sen. Na čtyři to sice úplně není protože ten film si jede podle obvyklé šablony a navíc by nemusel mít dvě hodiny, ale rozhodně sem se nenudil a vlastně mě to příjemně překvapilo...65% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Technik nosnej rakety STS-128 "USA 1", ktorý pomáha Peñovi (Jose) pri vstupe do Discovery a overuje správne tesnenie poklopu vozidla, je skutočný usmievajúci sa Jose Hernandez. (Arsenal83)
  • Michael Peña si už predtým zahral astronauta, a to vo filme Marťan (2015). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexico City. (Arsenal83)

Reklama

Reklama