Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Proso 

všechny recenze uživatele

Úžasně atraktivní jízda od začátku do konce, jejíž audiovizuální šílenost je krásně vyvažována neskutečně realistickými a emotivními momenty postav. Často se u anime používá pojem "style over substance", ale ještě jsem nezažil, aby fungovaly jak obsah tak forma v takové harmonii. Nekonečný potenciál opětovného přehrání. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Na seriál krátké, na film dlouhé, hudba (ač váz z toho ruchu bude po pár dílech bolet hlava) parádní. Titulky jsem občas (často) nestačil číst (a že jsem nějaký čtenář). Nadsazenost (skoro parodii) nemám rád. Sci-fi linii jsem moc nechápal/nepobral. Po prvním díle jsem z toho měl dobrý pocit, ke konci jsem byl rád za to, že je to tak krátké. - 60 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Motorka Vespa, ktorá je ukazovaná pri záverečných titulkoch každej časti, patrí režisérovi Kazuya Tsurumakiovi. Ako vidno, nemôže ju rozbehnúť. (Flipper)
  • Moped, na ktorom jazdí Amarao, nie je Vespa, ale japonský model Rabbit. Podľa režiséra je oveľa vzácnejší než Vespa. (Flipper)
  • Učiteľkine auto, ktoré je zničené Naotom, je VW Beetle. (Flipper)

Reklama

Reklama