Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší španělská kriminálka, kteoru jsem zatím viděl. Pravda, určitou roli v tom může hrát i fakt, že jsem žádnou jinou španěláckou kriminálku ještě neviděl, ale i tak je tohle pecka větší než má v sobě zmutovaná broskev. Hned od začátku mě dostala vynikající atmosféra, zde soulad kamery a obrazu působí opravdu na výbornou. Je to přesně ten typ scénáře, kterej miliuju aneb diváku nebuď jen pasivní sledovatel, ale alespoň myšlenkové se k filmu připoj. Kriminálka s hororovým příčeskem disponuje i kvalitní psychlogií v podobně vztahu hlavního hrdiny se svou manželkou. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Spíš detektivka stříhnutá hororovejma situacema. Ale jaká detektivka. V komentářích na CSFD se to hemží spoilerama. Já vám jenom řeknu, že je to jeden z těch filmů, kde závěrečná pointa převrátí vše předcházející a vyrazí vám dech. Ano, těch možnejch řešení není tolik a pokud si jich před sebe před sebe 5 položíte, tak jedno z nich to bude. Ale rozhodně se to nehádá lehko a na konci budete mít na tváři širokej úsměv. A o co vlastně jde? Z márnice v noci vyběhne k smrti vystrašenej noční hlídač a srazí ho auto. Přežije a policie začne vyšetřovat, co se vlastně stalo. Následně zjistí, že z márnice zmizelo tělo jedné ženy... 8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama