Reklama

Reklama

Podle skutečných událostí. Když se obchod stvrzený podáním ruky zvrtne, majitel pohřebního ústavu Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones) si najme charismatického advokáta Willieho E. Garyho (Jamie Foxx), aby zachránil rodinnou firmu. Tato dvojka se za bouřlivých scén a výbuchů smíchu spřátelí a v inspirativním příběhu odhaluje korporátní korupci a rasovou nespravedlnost. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy ze soudního prostředí mám opravdu rád a Pohřeb splnil všechny náležitosti, které tenhle žánr má mít. Na jedné straně stojí malý podnikatel a na druhé gigant, který podobné obchodníčky dusí a skupuje. Strana poškozených se proto rozhodla pro divokou hru a žalobu podali v malém okresu, kde jim v porotě sedí z větší části Afroameričané, čímž celý spor začne navíc nabírat rasovou a diskriminační linku, v níž sedí uprostřed dva staří běloši, kteří mají byznys v pohřebních službách. Takhle komické zápletky může vymyslet jenom život a film krásně dokazuje, jak šílený americký soudní systém vlastně je. Hodnocení: 70 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se nejedná o top soudní drama, ale charakterem případu je přinejmenším zajímavé. Nicméně i tak je to v kostce další příběh z ranku David vs. Goliáš a z nastavených mantinelů film ani na chvilku nenapadne. ale i když je to často až do detailu podle zažité šablony, dá se na to bez problémů dívat a díky hereckému obsazení hlavním hrdinům fandit. Potěší i šikovně zakomponované důvody k úsměvu a své siodvedlo i solidní vyprávěcí tempo. Co se týče rasového podtextu, tak ten je pochopitelně přítomen, ale netlačí se tu tolik na pilu, jak jsem se původně bál. 70% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem odlehčenější kousek a nakonec sem dostal klasické soudní drama kde proti sobě stojí obyčejný člověk a zlá nenasytná korporace. Jelikož mám rád soudní dramata, tak mi to nikterak nevadilo, nicméně ač opřen o skutečné události nemá Pohřeb čím překvapit a v rámci žánru se jedná spíš o jednohubku, která neurazí ale celkem pravděpodobně jí už znova neuvidím. Škoda, že tvůrci víc nevyužili spojení Jamieho Foxxe a Tommy Lee Jonese. Ten první si tu jede svůj standard ukecaného frajera, ten druhý má poměrně málo prostoru a jeho hlavním úkolem nejspíš bylo jen tvářit se smutně...65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kto má rád drámy z prostredia súdnej siene a boja právnikov, tak ten si určite príde na svoje. Miestami to síce bolo na môj vkus teatrálne a s esenciou afektu, ale ako finálny výsledok to bolo vcelku vydarené. Súboj malej rodinnej firmy s obrovským gigantom, ktorý sa snaží získať nadvládu nad pohrebným biznisom, to malo celkom grády. Navyše, keď si človek predstaví, že to bolo podľa skutočnej udalosti. Námet fajn, prevedenie obstojné, herecké výkony detto, len tej teatrálnosti by som ubral (hoci uznávam, že občas bola fakt potrebná). 4* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmový zážitek, vyplývající z prakticky totožného počtu plusů a minusů, nabízejících tato podívaná. Začnu tedy pozitivy a zde musím určitě na prvním místě zmínit obsazení, tedy jednotlivé herecké výkony přítomných hvězd, samozřejmě na čele s výrazným a přesvědčivým Jamie Foxxem, který to tu jednoznačně táhne, nicméně fajn působí i očekávaně Tommy Lee, který i navzdory svému věku odvádí též spolehlivé a silné herectví. Druhé pozitivum pak shledávám v poměrně zajímavém a nevšedním tématu, točící se kolem pohřebních ústavů, s čímž jsem se ještě upřímně v soudních filmech nesetkal, a právě proto to považuji za poměrně osvěžující prvek. A třetí věc, co mě oslovila, byla slušně budovaná atmosféra, využívající především prostředí, kde se film odehrává a prostě působila vážně výraznějším dojmem. Mezi negativa pak musím určitě zařadit jednak výkyvy, co se spádu týče, což vyvolalo až nepříjemně časté momenty nudy, jednak za mě bylo určitě také špatně, že mě daleko více bavily scény odehrávající se mimo soud, než právě ty v soudní scény, které postrádaly vyhrocené momenty, jakoukoliv gradaci a prostě celé to přelíčení nemá vůbec grády, zato právě děj odehrávající mimo ní, tak disponuje emocemi, poutavými dialogy a zajímavými vztahy mezi jednotlivými postavami. No a třetí věc, která se mi nelíbila, bylo závěrečné vyústění, respektive nějaká dějová katarze, která by nabídla emoce, či pointovou výraznost. Tudíž jak jsem hned na začátku konstatoval, průměrný film, se svými plusy i zápory, jinými slovy, o nic světoborného se nejedná, nicméně případný divák se nemusí úplně bát, že by se mohlo jednat o vyloženou ztrátu času. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo v New Orleans od marca 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama