Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Ovládnout svět je velký úkol i pro génia. Musíte jednat rozhodně, přec s rozvahou a hlavně systematicky. Nejdříve ovládnout jen jednu zemi či ještě lépe, jedno město. A Lord Ilpalazzo, realistický melancholický megaloman se zalíbou ve hru na kytaru, si zvolil město F v prefektuře F. Tento plán má naplnit duo agentek jeho tajné organizace ACROSS, podobných si jako den a noc. Užvaněná, zbrklá, hyperaktivní a vůbec praštěná Excel a neduživá, tichá Hyatt, která má stále smrt na jazyku. Dalšími bizarními postavičkami jsou: Great Will of the Macrocosm - má podobu galaxie, z které čouhají dvě ruce - obvykle oživuje postavy, které jsou ještě potřeba pro příběh, Menchi - nebohá fenka, o které Excel rozhodla, že bude její nouzovou zásobou jídla, Nabeshin - chlapík s afrem, šílená obdoba Doyla z PROFESIONÁLŮ, který je zároveň inkarnací samotného režiséra (Shinichi Watanabe) a mnoho dalších.

Seriál je bezuzdnou parodií na všechny možné filmové i seriálové žánry, anime nevyjímaje. Každý díl se obvykle zaměřuje na jeden konkrétní, např. sci-fi, válečné filmy, noir, atd. Výkon seiyuu Mitsuishi Kotono jako Excel je vzhledem k obrovské kadenci slov skoro až neuvěřitelný. Během přípravy anglické verze si dabérka Jessica Calvello poškodila hlasivky a musela ji nahradit Larissa Wolcott. Městem F by měla být japonská Fukuoka. (Subjektiv)

(více)

Diskuze

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

Tak tuhle nesnesitelně odpornou, uječenou piču sem vydržel sledovat celejch pět minut. Vydržet všech 26 (!!!) dílů chce teda mimořádně gayskej vkus.

na příspěvěk reagoval lord.Luki

Reklama

Reklama