Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako keby ste urobili kombináciu hororov 28 dní poté a Neutečeš. Je tam dosť dobrého. Napríklad scény zo začiatku filmu v dome nákazy, s obéznym ležákom, sú lahôdkové. A aj tá atmosféra "pandémie", kde každá chyba môže byť osudová, pretože nebezpečie môže číhať všade. Ale vôbec mi nesadla ukričaná argentínska mentalita. Neustály krik jeden cez druhého. Sklamanie bolo aj finále. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Za dlouhá léta nejoriginálnější a nejpovedenější zjevení se ďábla na zemi. Takřka apokalyptických rozměrů, přestože sledujeme pouze hrstku postav v okolí malého města, které před ním prchají. Děj napěchovaný zvraty a střídáním lokací; zoufalý pocit neustálého nebezpečí z nepředvídatelně skrytého zla; vypečené gore scény, pro jaké by se Hollywood neodvážil; solidní režie jako z kvalitního rodinného survival dramatu. Ne všechno ve filmu dává smysl, ale jeho naléhavý drive v kombinaci s uvěřitelností nadpozemské hrozby je peckový. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého ve státě argentinském.. Rugna chce nabídnout hororovým fanouškům spíš zábavu než nějakou reflexi, ale obraz byrokracie, lenosti a nezájmu vlády potažmo společnosti o venkovany makající a následně umírající na polích plných pesticidů, tam najít můžeme. Žádný velký dům, v něm exorcista léčící posedlost a víra v Boha jako medicína - tady lidé vědí o co jde a jsou na všechno sami. Když začnou maminka a „čistička“ vysvětlovat pravidla, trochu to poleví, ale svou jinakostí, prostředím a vypjatými okamžiky si to o pozornost řekne, obzvláště když burácí cello, jak kdyby byl poblíž Sicario. Děti tvůrci nešetří, ale údajně bylo mnohem těžší vypořádat se s regulacemi při natáčení, než přesvědčit rodiče k zapůjčení potomků. A jsme zase u té byrokracie.. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Dočkal som sa hororu, ktorý už „otrepané“ posadnutie démonom poňať neskutočne originálne. Dalo by sa povedať ako mor, ako nehmotnú skazu, ktorá sa šíri dotykom, vôňou, vzduchom, cez zvieratá či malé deti a hlavne sa nedokáže zastaviť. Ku tomu posadnutý vďaka skvelej „bodyhororovej“ maske pôsobí naozaj temne, odporne a zároveň má námet exotický nádych. A to som skoro nič neprezradil.   Neviem, čo mám skôr chváliť. Hororové scény sú silné, drsné a nepríjemné. Či už vypichnem samotného nakazeného zo začiatku filmu, psa pod stolom, pojedanie dieťaťa či záverečné temné deti, každá jedna scéna by mohla byť vrcholom rôznych hororov, tu ich máme všetky zaradom.   Scenáristi sa nebáli ublížiť deťom a zároveň ich funkčne využiť. Dokonca skvelo použili postavu postihnutého a urobili z neho silnú súčasť temnej atmosféry. Ku tomu dravé tempo, hutná desivá atmosféra, všade dýchajúci chaos, trefná hudba, skvelá kamera, nočné nasvietenie a ukážkový depresívny záver. Postavy ku tomu konali rozumne v rámci možností.    Dorazil k nám majstrovský hororový zážitok z Argentíny. Konečne! Krucifix, konečne môžem napísať, že som videl horor roka! Horor, ktorý ma totálne pohltil svojou temnotou, rozpitval desivými scénami a dorazil svojou odvážnou odpornosťou. S kľudným svedomím mu dávam plný počet bodov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ty postavy nechovaly půlku filmu jako hysteričtí kreténi a jednali trošku racionálně, tak by to byl horor desetiletí. Mě se už snad roky nestalo, že bych viděl horor, který by mě oslovil a překvapil.. tomuhle se to povedlo. Argentina tomu dodává xicht a exotickou atmošku. Je tam několik scén které budou patřit do zlatého fondu žánru. Celé to stojí na originálním a mytoligicky funkčním pojetí posedlosti zlem (kdo by řekl, že se zrovna v tomhle dá vymyslet něco svěže nového). Pracuje to s prvky které jsou v našem, evropsko-hollywoodském hororu spíše tabu (tady myslím především to násilí na dětech). Má to parádní soundrack, efekty, kameru.. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama