Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (128)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemný film, který vás umlátí atmosférou, atmosférou bezvýchodnosti a bezútěšnosti. Explicitnost dávkuje tak akorát, ale skvělá hra s příběhem, hodně dobrými a přirozenými herci, výbornou hudbou a tím, že film diváka hodí přímo doprostřed v podstatě již probíhajícího příběhu a poskytnu jen přesně tolik informací, aby se mu z nich sevřela prdel a naježily i ve vaně oholené chlupy. Na jihoamerické horrory možná běžný standard, ale pořád skvělý a působivý standard. Někdy jsou pravidla prostě důležitá. Někdy má člověk však chuť se vysrat na všechno, včetně pravidel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sedm pravidel při setkání s posedlým obsahuje hlouposti jako nepoužívat elektřinu, nezabít posedloně střelnou zbraní... . A vymítači jsou ve skutečnosti čističi, kteří ke své práci Boha nepotřebují, páč mají bazmek... . Působilo to divně, stejně jako chování drtivé většiny postav. Vymezit se proti hollywoodským klišárnám je fajn, ale ne za každou cenu. Závěrečná čtvrthodinka už vysloveně smrděla scénáristickou bezmocí. Samozřejmě se můžete nechat povodit a bez potíží tohle hororové chorizo zkonzumovat, ale pokud budete objektivní...je to jen další plytkoduchost bez pořádné pointy a s příběhem tak hloupým, že ji klidně šoupnu mezi zcela neohromující kousky jako Nikdo nevyvázne živý, Ďáblova kořist nebo  The Exorcism of God. Škoda, ta první třetina byla hodně dobrá. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tak zlej horor tu minimálně tento rok ještě nebyl. Výborná záležitost ze které mrazí s naprosto skvělou variací na posednutí démonem. Tady místo klasických PG-13 kino kravin oběť vyloženě hnije za živa. Už jen tento koncept posednutí dává vědět že tohle bude drsný a taky že je. Celý si to totiž nebere servítky a před posednutím se tu neubrání ani zvířata či děti (což něco takovýho bylo fakt osvěžující vidět v hororovým filmu). Což má za následek že tady napětí či obavy co se hrdinům stane, opravdu fungují. Spolu s tím i potěší poměrně zajímavý lore celého dění okolo posednutí, to mi přišlo celkem kůl. Ve výsledku se prostě jedná o poctivou drsnou podívanou, která vám na stopáži 99 minut dokáže naservírovat tolik poctivých atmosferických a zapamatovatelných scén co většina hororů dokáže stěží i na dvou hodinách. Za mě jednoznačně aspirant na horor roku! Jo a gore efekty byli výborný. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že se jedná o běžný film o posedlosti démony, hluboce se mýlíte. Nejsou tu žádní katoličtí kněží ani kostely, žádné kříže ani svěcená voda, žádné motání hlavy ani křeče… V tomto filmu nenajdete žádné katolické tropy posedlosti démony, což je pro jeden z nejstálejších subžánrů hororu VELKÝ závan čerstvého vzduchu. Je to film o démonech, kteří posednou lidi jako virus a mají svá vlastní pravidla, jak s nimi zacházet, a velmi specifický způsob, jak je vyhnat. Upřímně řečeno, právě tento typ svěžího a neotřelého přístupu k filmové tvorbě dělá z "When Evil Lurks" výjimečný snímek. Kdyby si více scénáristů/režisérů našlo čas na to, aby vzali hororové stálice a překroutili je tak, aby vznikl originální a jedinečný výtvor, měli bychom živější a bohatší nabídku hororů. Vedle vynikajících hereckých výkonů a děsivé hudby vynikal tento film především gore efekty (tedy použitím praktických speciálních efektů namísto CGI). Všechno to vypadalo tak SKUTEČNĚ. Například scéna se psem byla naprosto monstrózní!! Nebo třeba takový obézní a prohnilý Uriel až na kost mě bude děsit nejspíš ve snech… Film málokdy poleví a vám bude neustále lézt mráz po zádech. Jediné, co bych vytknul je, že lore filmu trochu předbíhá vyprávění příběhu, protože i ke konci se stále učíme pravidla. Myslím, že z některá mohli odebrat a věnovat více času některým postavám a momentům. Ke konci je jedna postava posedlá a my se moc nedozvíme, co se stane. I tak za mě naprostá hororová krasojízda, která boduje na všech frontách. Má to originální námět, výborné gore, výborné masky, dobré tempo, skvělý vizuál, film šokuje, je nepříjemný, má beznadějnou atmosféru, boří se tu filmové hranice. Všem hororovým fanouškům doporučuji. /80%/ ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

When Evil Lurks je temný, drsný kúsok, ktorý nám servíruje posadnutie z trochu iného, originálnejšieho uhlu. Tento film je ďalším dôkazom toho, že sa dá horor stále posúvať vyššie a prinášať niečo nové, neokukané, čo nadchne hororových fanúšikov. Demien Rugna oživil celý žáner jeho vlastným príbehom všadeprítomného zla. Od začiatku je cítiť veľmi príjemne - nepríjemnú atmosféru, ktorá vyvolávala pocit, že sa niečo zlé bude diať. Postupné budovanie sveta a odhaľovanie tajomstiev posadnutia bolo výborne spracované, ale nie všetko dostatočne vysvetlené, čo bolo trochu na škodu. Vrcholom filmu sú gore scény. Všetky tieto scény majú absolútne dokonalé načasovanie, sprevádzané precíznym strihom, ktorým Rugna umocňuje to, čo divák sleduje. Preto scény pôsobia tak šokujúco a nepríjemne, pretože udrú nečakane a obzvášť krutým spôsobom. Táto práca s kamerou a napätím je dôkazom obrovského talentu režiséra a lásky k remeslu. Skvelý film, ktorému ale predsa niečo chýbalo ku dokonalosti. Veľká škoda že sa nepodarilo natočiť jednu poriadnu, zimomriavkovú scénu, ktorá by mi prehnala mráz po chrbte. Už som viac nechcel byť znechutený a šokovaný, chcel som sa báť. Veľmi som si prial aby mi When Evil Lurks ponúkol full package, ktorý od horou očakávam, ale evidentne nemôžem mať všetko. No aj napriek tomu som nadmieru spokojný s tým, čo som pri sledovaní dostal a aké pocity vo mne snímok zanechal. Spolu s Talk to Me je to to najlepšie, nám rok 2023 v rámci hororu priniesol. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama