Případ od Viktoriiných vodopádů (TV film)

• CZ název

Sherlock Holmes: Případ od Viktoriiných vodopádů

• Velká Británie

Incident at Victoria Falls

Mysteriózní / Thriller

Velká Británie / Itálie / Belgie / Lucembursko, 1992, 200 min

Bill Corcoran

• Mi Nü-Chai

Vždycky jsem si říkala, že by Christopher Lee mohl být výborný Sherlock - a myslím si to doteď. Jen by holt musel hrát Sherlocka Holmese ve filmu, který nevznikne především proto, že se (samozřejmě úplně leví) režisér a scénárista rozhodli udělat si dovolenou v Africe. Aby nebyl v příběhu o mistru dedukce předveden jeden jediný logický postup, o pátrání se občas někdo zmínil, leč žádné tam fakticky neprobíhalo, Sherlock i Watson působili jako dva zmatení senilní staříci...to je i na otrlého diváka špatných filmů trochu moc.(15.11.2010)

• KIT.HL

Sherlock Holmes?? Ale no to snad ani ne...(21.11.2010)

Těžká klasika. Žádná akce, jen duchaplné konverzace. Ale o tom to přece celé je. Takový odpočinek při iluzi dávných zašlých časů a vzpomínek našich babiček a dědečků..(29.7.2009)

• klima777

Celkem nemilé překvapení. Jedna hvězdička je pro Christophera Lee.(11.11.2010)

• VenDulin85

Prosím, už ne!(15.3.2012)

• Kolssteyn

"...Picasso mi k tomu nakreslil i obrázek, ale nedalo se poznat co to je, tak jsem to vytrhla a vyhodila." V kontextu děje patrně nejlepší hláška, ovšem zbytek bez děje, napětí a hereckých výkonů... o jednoduchých tricích ani nemluvě. Nejspíš jedno z nejhorších zpracování Sherlocka... přes to svým (dvěstěminutovým) způsobem milé... :)(10.11.2010)

• macetoma

Těžce OUT. Toto, že je Sherlock Holmes, který má TEPRVE jít na odpočinek? Vypadá spíš, že už na něm je tak 20 let a vytáhli ho právě z domova důchodců. Nejenže tak vypadá, to bych mu i odpustil, ale ten člověk co si hraje na Sherlocka je těžce mimo a poslední stopy po nějakém intelektu mu asi vzal pan Alzheimer. Sledovat 200 minut nudného, nezáživného filmu je doslova utrpení, můžete dělat soutěž v které minutě usnete. Dávám 2 hvězdy, protože mám moc rád Sherlocka jako takového, beru to jako takový "pomník slavnému detektivovi" a do nich se jen tak kopat nedá.(11.11.2010)

• Peršanka

Vydržela jsem sledovat prkenné ochotníky a jejich zbytečné dialogy o ničem celých deset minut, jsem hrdina nebo naiva? Mytí nádobí je dobrodružnější.(18.11.2010)

Velmi podobné stylu Poirota.. Jen s trochou vice pohybu (skakani na vlak) :)(8.2.2012)

[2010-11-20] *(22.11.2010)