Reklama

Reklama

Úspěšná podnikatelka přežije pád vrtulníku v mrazivé tajze. Vyzvedne ji místní kmen, který žije daleko od civilizace. Podaří se jí vrátit domů ke své rodině, nebo je na severu navždy ztracena? (FunDinDung)

Recenze (10)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takže. Pokud šlo o jakousi uměleckou stylizaci, nebo o jakousi těžkomyslnou pseudoromantickou fantazii, pak na mě byla příliš rafinovaná a já její nadsázku nepochopil. Z toho důvodu dávám pro jistotu třetí hvězdu. Pokud ne, tak na mou čest a svědomí prohlašuju, že tohle byla vskutku nadprůměrně praštěná ba kolosální chujovina. Kdyby byl děj situovaný na Divoký západ, namísto vrtulníku v něm dostavník a namísto Sibiřanů třeba Komančové, příběhu by šlo jistě věřit. Nebo kdyby se aspoň jednalo o Sibiř minimálně před sto lety. Ale dnes? Tedy přiznávám že tamní realitu neznám, ale troufám si důvodně pochybovat, že by v dnešní době někde kousek za Uralem ještě existovala tak dokonale od civilizace odloučená prvobytně pospolná domorodá společenství, jako byla ona idealizovaná, malebně bukolická vesnice ve filmu. Spíš občas čítávám o tom, že tamní populace je často zdevastovaná vodkou (v lepším případě) nebo samohonkou a jako cizince si v ní umím představit spíš Putinovy válečné náboráře, než z nebes padlé sličné Moskvanky. Ale moc rád bych se mýlil. Jo a mmch. modré oči babky šamanky prozrazovaly, že k nějakým těm stykům s bělochy už v kmeni v minulosti jistě došlo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet bol už podľa popisu lákavý, ale zápletka bola napokon až príliš jednoduchá a triviálna. Helikoptéra proste padla, Dina prežila, a vďaka domorodému kmeňu kdesi v tajge mimo civilizácie sa dokázala akosi pozviechať - fyzicky aj psychicky. Akurát tá časť, kedy sa Dina snažila asimilovať do štruktúr kmeňa, ma absolútne nechytila. Zato ten záver, keď sa vrátila k "milovanej" rodine, to stálo za to. Škoda, že nebol tak pútavý celý tento film. 2* ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tentoraz ma ruska tvorba nepotesila a to aj napriek tomu,ze sa jedna o film natoceny podla skutocnych udalosti,dobrodruzny zaner si predsa len inak predstavujem,toto bola skor nuda a strasne mi liezla na nervy ta histericka pri*ebana blondina,a aby nebolo malo,tak este aj ten koniec bol taky vselijaky,takze dakujem,neprosim...:⁠-⁠) ()

muflonus 

všechny recenze uživatele

Viděno na sledujteto a je to zase po delší době něco kvalitního k vidění po všelijakých bracích které se snaží dojmout jako je Hranice a nebo filmech které jsou jako rychle se proměňující obrázky efektů, výbuchů. Je to příběh ženy která na cestě vrtulníkem havaruje a ujmou se jí sibiřské kmeny které jsou mimo civilizaci a snaží se jí naučit jejich způsobu života. Opravdu moc hezký klidný film pro každého kdo si chce u filmu nejen odpočinout ale něco se i přiučit a nahlédnout do života severských kmenů. ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečného příběhu to opravdu není, jak tu někteří píšou. Jedná se hezky natočenou pohádku pro děti, s idealizovaným, černobílým světem, hrdiny a dobrodružstvím, jak si ho pamatujeme z knížek, které jsme jako malí četli s baterkou pod peřinou. Nechybí dramatické, zdlouhavé nájezdy kamerou podložené silně emotivní hudbou. Akorát nevím co v pohádce pro děti dělají sexuální scény a hodně "psycho" a odfláklý konec. Pokud to celé někdo nemyslel jako vážný film pro dospělé, snad ne. ()

Zajímavosti (5)

  • V dôsledku snehovej búrky zostalo miesto natáčania niekoľko dní bez elektriny, takže filmový štáb, podobne ako hrdinka filmu, museli zvládnuť náročnú situáciu náročného prežitia. (Arsenal83)
  • Natáčania sa zúčastnilo niekoľko desiatok jakutských jeleňov, asi tridsať psov a dokonca aj jedna krava. (Arsenal83)
  • Špeciálne pre svoju úlohu Anna Slyu absolvovala kurz riadenia psích záprahov, naučila sa niekoľko tancov severných národov a osvojila si umenie nosenia ich národného oblečenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama