Válka mezi muži a ženami

War Between Men and Women, The

Komedie / Drama

USA, 1972, 110 min

Taková typická "pozdní" lemmovština - neurazí, sem tam pobaví, ale žádné veledílo to není. Na některé vtipy musíte mít vyloženě náladu, aby vám sedly (hledání brýlí v ledu).(23.1.2012)

19. 10. 2010 (280.); Peter Wilson poznává, že ženy nejsou jenom k zesměsňování, v 70. letech minulého století bylo asi kouření ve veliké oblibě(26.10.2010)

Tohle je tak scénáristicky zajímavý film, že ho nezapomenete. Smíchy se nekřičí a chce se po Vás trocha lítosti s postiženým člověkem.(21.8.2010)

Místy vtipné, místy smutné. Výborné dialogy.(4.4.2010)

Průměrný, ale docela hezky koukatelný film, který staví svůj příběh na dvou protipolných pohledech na život. Na jedné straně spisovatel, který má rád klid a pohodu, ale vnitřně touží po opaku, na druhé žena se třemi dětmi a psem / vlastně rodící fenkou /, která naopak občas touží po chvilce klidu. I přes tyto diametrálně rozdílné charaktery oba směřují ke stejnému cíly - k naplněnému harmonickému životu. Proč mě B.Harris občas připomínala Bohdalovou?(19.10.2010)

Fandím věkovým rozdílům ve vztahu, ale v tomto případě jsem milostnému vzplanutí atraktivní Terry Kozlenkové k dědkovi Lemonovi neuvěřil, což pak samozřejmě neumožňuje vychutnat si část jinak vtipných dialogů. // Výborný (v kladném smyslu slova "dospělý") výkon Lisy Gerritsen (v době natáčení 15) v hlavní dětské roli dvanáctileté Lindy. // 70%(19.10.2010)