Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O ten pověstný chlup lepší než jednička. Jackieho akrobatické kousky jdou minimálně v bojových sekvencích mnohem víc na dřeň, což napoví hned úvodní řezanice v hotelu, kde to schytává pěstmi, otlouká se o schody, naráží na zábradlí, demoluje nábytek a vytírá podlahu, ve stejném duchu se pak nese i celý zbytek filmu. Co do příběhu je to nemlich to samý a vzhledem k tomu, že na skřípající humor už jsem zvyklý, jdu o hvězdu výše. Možná i díky menší roli Rosamund Kwan, na kterou se prostě vždycky dobře dívá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice již bez Sammo Hunga, ale paradoxně je o něco lepší. Má totiž ukázkové tempo a opravdu hodně trademarkové "chanovské" nápadité kaskadérské exhibice. Ano, rozhodně to znáte v bleděmodrém i z jeho jiných filmů, ale tam je to vždy spíše jako taková třešnička na dortu, zato zde je to v množství větším než nemalém. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že osnova příběhu je přece jenom o něco chatrnější a zamotanější nežli u prvního "Projektu A“, ale když se nenecháte odradit, všechny dějové odbočky do sebe docela dobře zapadnou. Kromě toho vás opět čeká nadstandardní mix akce a humoru - a o nic jiného v podstatě neběží. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorému je po predchádzajúcich úspechoch pridelené velenie na jednom okrsku, kde ale vládne korupcia a tak sa to snaží dať do poriadku, pričom sa so svojimi starými priateľmi rozhodne konečne dostať miestneho vplyvného zločinca, ktorému doteraz všetko prechádzalo. No navyše je v meste momentálne zložitá situácia, pričom policajt si narobil plno nepriateľov a tak ho čakajú len samé problémy. Spracovanie sa mi páči, tématika pirátov z prvého dielu je tu nahradená skorumpovanou políciou čo mi príde omnoho zaujímavejšie a vhodnejšie a tak už od začiatku som mal z toho lepší pocit, ale aj celkovo mi to príde lepšie zvládnuté. Rovnobežne sa tu rieši viacero línií, keďže je tu viacero skupín, ktoré majú svoju vlastnú motiváciu a tak mi to na pomery žánru príde aj celkom prekombinované, ale orientuje sa v tom bez väčších problémov, no hlavne, že si to po celý čas udržuje výbornú zábavnosť a nápaditosť. Tu sa nájde plno vydarených sekvencií, pričom nemôžem povedať, že by nejaká fáza filmu bola slabšia a tak sa na to pozerá skutočne dobre po celý čas. Akcie je tu dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Súboje majú výbornú choreografiu, sú dobre natočené, nápadité a nadmieru zábavné, takže je na ne radosť pozerať, ale nájde sa tu aj niekoľko vydarených naháňačiek a samozrejme aj kvalitných kaskadérskych kúskov. Najviac sa mi páči celé finále, skvelá naháňačka v putách, kde jeden výborný moment strieda druhý, ale všetka akcia sa mi dosť páči. A rozhodne poteší aj humor, nájde sa tu plno výborných vtipných scén, hlavne to niekoľkonásobné schovávanie sa v byte alebo zaujímavý nápad s obrazom. S hereckým obsadením som dosť spokojný, síce z akčného tria z predchádzajúceho dielu zostal len Jackie Chan, ale filmu to neublížilo, poteší skvelé ženské zloženie Maggie Cheung, Rosamund Kwan a Carina Lau, ale nesklame ani dostatok zaujímavých záporákov a vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre a tentoraz mi už vyhovuje aj prostredie. Takže aj prvý diel sa mi páčil, ale toto pokračovanie je takmer po všetkých stránkach ešte lepšie, vydarená akčná zábava. 78% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama