Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Kráľovná medzi akčnými komédiami. A v skutočnosti široko-ďaleko presahuje žáner. Zas iba potvrdzuje, že žánrové delenie je od veci. Také zbytočné šuplíkovanie, hehe. Film demonštruje, ako to vypadá keď sa réžie i scenára chopí Jackie Chan. Druhý diel Projektu A podáva tie najúchvatnejšie kaskadérske výkony, akými len môže byť jeden celovečerák nabitý. A vrcholí asi najlepšou záverečnou akciou v kung fu filmoch. Výnimočne sa choreografiou bez všetkého vyrovná Sammovi Hungovi. Lepšie bojové scény mal už len samotný Drak - Bruce Lee. (A prosím vás - tí, ktorí to snáď vidíte inak, musíte mi odpustiť, ako Leeho skalný fanda som skrátka nenapraviteľný.) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V pokracovani sa bohuzial neobjavi Sammo Hung a Yuen Biao, ktori tocili Sammovu srdcovku Eastern Condors. Trochu mi bolo luto, ze namiesto nich nedostali poriadny priestor Mars a Tai Bo. Sice tu maju väcsie ulohy, ale su len poskoci Jackieho, ktory je hlavnym lidrom. Jeho postava Draka Ma je prevelena do okrsku Saj Wan, ktory viedol skorumpovany velitel Chun (David Lam) a tak ma okrsok dat do poriadku. Lenze Chun to nenecha len tak. Prva polovica filmu, ktora sa venuje prave tejto linii sa mi pacila najviac. Bohuzial Jackiemu to pripadalo malo a tak pridal kopu dalsich linii. Vratia sa pirati aby pomstili smrt svojho kapitana, dalej su tu nejake revolucionarky a este nejaka dalsia skupina, ktorych motivacie som uplne nepobral. Je tu proste prilis vela linii, ktore tvoria jeden velky chaos a film sa postupne po dejovej stranke rozpadne. Druha polovica filmu obsahuje viacero epizodiek, ktory ma prilis nebavili (schovavacka v byte, oslava narodenin). Hlavnym plusom su nakoniec spickove bitky. Su tu tri hromadne a dostatocne dlhe. Choreografia je spickova. Obsahuju mnozstvo originalnych a vynaliezavych kuskov casto zakoncenych bolestivymi padmi na x spôsobov. Tentokrat si to väcsinou odskacu superi. Bitky su lepsie ako v jendnotke, ale pôsobive kaskaderske kusky boli v jednotke lepsie. Pad z vezi tu nic netromfne. Najlepsia podla mna bola fantasticka bitka v bare v ktorej Jackie nakope prdel gangsterovi Tigrovi ( Michael Wai-Man Chan) a jeho kumpanom. V tomto filme sa prvykrat objavil Jackieho bodyguard a dlhorocny spolupracovnik Ken Lo vdaka comu som cely cas ocakaval, kedy predvedie nejake famozne kopy, ale tentokrat nechal svoje nohy este odychovat. Vysledkom je nadpriemerny film s mnozstvom zabavnych scen a skvelymi bitkami, ale prekombinovany dej neraz nudi, takze celkovo to je o triedu horsie ako jednotka. 7/10. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Doma v Hongkongu se Jackie neobtěžoval (nebyl obtěžován) s vyprávěním příběhů tolik jako později v Hollywoodu a sázel víc na extrémní kaskadérské kousky; kromě toho se ještě ve službách humoru nestylizoval do nemotorného dítěte štěstěny, hraje vlastně úplně seriózního hrdinu, kterému se fyzicky legrační situace přiházejí jen tak mimochodem při řádném výkonu služby, aniž by mu ubíraly na důstojnosti nebo bránily pronést smrtelně vážně míněný proslov o policajtské cti. Obojí vyznívá sympaticky bezelstně a blízce klasické němé grotesce; pro našince je druhý Projekt A navíc zajímavý exotickou geopolitickou perspektivou (čínští vlastenci-revolucionáři coby víceméně kladné postavy, oh là là…). Skoro 70 %. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalý rozjezd, ale jak film ubíhá, tak postupně nabírá na tempu a vrcholí dlouhou a promakanou akční scénou plnou skvělých kaskadérských kousků, soubojů a humoru. Ale ani během filmu není o akci (např. rvačka v restauraci) a humor (např. schovávaná v bytě Maggie Cheung) nouze. Jen příběh je zbytečně zamotaný a komplikovaný, jako kdyby toho chtěl scénarista do filmu narvat co nejvíc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná sestřihem akčních záběrů z prvního snímku ( Projekt A 1 ). Protivníkem Draka Mo ( Jackie Chan ) je šéf podsvětí zvaný Tygr. Na scénu přijdou ( připlují ) i piráti, chtějící pomstu za skutky, které jim Mo provedl, právě v již zmíněném prvním filmu. Tento snímek má lehce rasistický podtext s politickým základem. Musím přiznat, že jsem se u filmu i chvilkama nudil. Nemá to tu rychlost dílu prvního. CITÁT - Kdyby nebylo zločinců, nebyla by policie......... Situační scény v šedesáté minutě jsou legrační. Finální bitva je dlouhá a opět nebezpečná. Závěrečné titulky jsou ve znamení srandovních, nepovedených a nebezpečných záběrů. Film je o jednu hvězdu horší než jeho předchůdce. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Jako jeden z důvodů vzniku dalšího dílu byla podle Jackie Chana záliba japonského císaře Hirohita v předchozím díle a jeho touha vidět pokračování. (Raztubyl)
  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama