Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Superstition se honosí atmosférou, o které si můžou nynější horory nechat zdát, protože.. holt rok 1982. Krásně naivní, brutální už od začátku, fajnšmekři prostě musí uslintnout blahem a zamáčknout slzu v oku z nostalgie. Přitom se tu neděje nic tak objevného, opět tu máme velký starý dům se spoustou krámů na půdě i ve sklepě, a taky jednu posedlou duši, která nedošla svého pokoje. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající záležitost a pro mne velmi milé překvapení!! Tohle je například přesně film, u kterého bych uvítal remake... Všechno předělat do moderního vizualu, přidat více červené barvy a mohl by z toho být fajnovej moderní "biák" ... Film v první polovině připomíná klasické slashery, vrah není vidět, každopádně tah na branku je z počátku až překvapivě intenzivní. Jeden mord za druhým a to ne nějaké píchnutí kudlou mimo kameru. Film si s brutalitou vůbec nebere servítky a na nějakou cenzuru tvůrci evidentně kašlali. A to se počítá, jo, klobouk dolů!! Uprostřed filmu jsou nějaké ty flashbacky ze středověku, kde zjišťujeme, proč se to všechno vlastně děje, ale ono je to divákovi stejně jedno, hlavně že film i ve finále znovu nabere obrátky a děj se promění v totální masakr ... Nikdo není ušetřen, ani děti, týpek krájenej napůl, holčička s krucifixem v hrudníčku, vymoštovanej farář, další farář skrz na skrz kotoučovou cirkulárkou, holka s hlavou přibitou kůlem k podlaze, jo tady i Italové mají docela konkurenci ... Jízda jak svině a děj neřeště!!! Mazec!!! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Před 200 lety byla na jednom místě popravena čarodějnice. Dnes tam stojí dům, do kterého se nastěhuje americká rodina. Pomstychtivá bosorka však dává o sobě brzy vědět a neušetří nikoho, natož pak děti. Skoro klasika z počátku 80. let, kterou jsem měl možnost si zopakovat, poprvé zhlédnuto na dřívější tv nova. Superstition je atmosférický horor bez happyendu, ve kterém vyniká hudba připomínající italská gialla a některá brutální úmrtí, například úvodní skřípnutí do otevřeného okna nebo nadsaditý skon kněze brusným kotoučem. I když z čarodějnice uvidíme jen postavu s pláštěm a ohyzdné drápy, nějak zvlášt mi to nevadilo. Za to ta detektivní vložka tam byla jaksi trochu navíc. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá práca s napätím a strachom (áno, strachom) plus nevyhnutný záver... a hoci nahlodané zubom času a napriek slabšej práce s postavami, nemôžem pod 4*. Horor vážení. Podľa starého receptu, ale vypečený a chrumkavý. Môžete vy dnešní "umelci" vymýšľať príchute a kombinovať od výmyslu sveta, keď neovládate základy a nemilujete, čo robíte. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Teď vás, přátelé, seznámím s tím, kterak odcházejí služebníci boží v království Jeho: mrkejte na drát . Síla, co? Škoda že zbylých čtyřiaosmdesát minut mě jaksi splývá do tmy. Vlastně ne! To není tak docela přesné! Matně si ještě vzpomínám na jakousi dekapitaci. Hmm, ale co pak? Co těch zbylých třiaosmdesát minut? Budu předpokládat, že se v nich něco přeci jen trochu zajímavého dělo, jinak bych to snad vypnul, ne? Jinak by se snad tenhle film nevyšplhal na velice slušných šestašedesát procent, ne? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v štvrti Silver Lake v Los Angeles. (Jello Biafra)
  • Napriek tomu, že bol film dokončený v roku 1982, premiéry sa v USA dočkal až 25. januára 1985. (Jello Biafra)
  • Ústredný hudobný motív a spev v gregoriánskom chorále nesie názov "Dies Irae". Je to latinský hymnus z 13. storočia, ktorý popisuje deň posledného súdu. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama