Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Woodovy filmy jsou proslulé tím, že jsou příšerné, ale tenhle je ještě o kousek horší, protože nechtěně zábavný je minimálně a po většinu stopáže je prostě nudný, vlekoucí se a bez nápadu. Veškerá hrůza je postavená na tom, že se někdo k někomu plíží zezadu a pak ho chytí za krk. Inu, kdo neumí, ten neumí! ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Pch, to su kecy, ze "spatne becko, ktore zachranuje genialny koniec", tvoj desivy Plan 9 som si vychutnal s laskou " - kecy v kleci, teda pardon, na databaze. Nedam ani jedneho spunta , hoci ten dom bol uprostred slatin a bazin, a ani ta gumova priserka mi nic nehovorila. Na stare opustene domy, stare zatuchnute pivnice najlepsie na Juhu USA uprostred mociarov a bazin - na to bol o trochu vacsi odbornik napriklad taliansky uchyl Fulci. No a sialeny vedec Bela Lugosi ? Velka bieda, tento pseudosialeny vedec bol snad cisty amater a neskutocne biedne natoceny : 0 % ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ne tak hrozné jako PLÁN 9, ale i tady je podstatným nedostatkem režie. Nezaznamenal jsem nic jako rozjezd filmu nebo napětí. Bela Lugosi podává sympatický výkon a Tora Johnsona jako obřího sluhy vám bude chvílemi i líto, ovšem závěr s balvanem a pasivní chobotnicí sráží kvality tohoto podivného snímku, který by mohl stát s hlavou vztyčenou, nebýt Woodovy režie. (404.) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je to vážně tak pitomé, až je to prostě pěkné. Hlavně když vidíte snímek "Ed Wood", je pak skvělé sledovat, jak vlastně dopadl výsledek, jak Ed Wood točil a jak strašné jsou některé scény. Jenže i přesto je docela sranda se na to dívat a případně se tomu i tak trochu smát. Ty scény s chobotnicí k tomu doslova vybízejí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Áno, Bride of the Monster je strašne natočený. Konkrétne jeho finále je asi najkŕčovitejšie zvládnutou filmovou scénou, akú som kedy videl. Ale jednu hviezdu myslím i tak vážne. Bride of the Monster má totiž všetko, čo som už ako malé dieťa chcel mať vo svojom vlastnom malom horore - strašidelný dom uprostred divokých močarísk, "desivú" príšeru požierajúcu všetkých okoloidúcich, šialeného vedca v bielom plášti, jeho sluhu s monštróznym vzhľadom ale veľkým srdcom, ich krásnu zajatkyňu v bielych šatách, aj sherlockovskú postavu profesora, pátrajúceho po našom šialenom vedcovi. Hoci sa tento film snaží byť strašidelný, pričom zostáva iba smiešny, určite si ho ešte niekedy zopakujem. Ed Woodove nadšenie z filmárčiny z neho srší každou sekundou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Ač je Burtonova filmová biografie Ed Wood značně zidealizovaná a poupravená, tak scéna s noční krádeží modelu chobotnice ze skladů Republic Studios se dle mnohých skutečně udála. A to včetně neodcizení motoru, který měl pohánět chapadla. Jiná verze naopak tvrdí, že si model Wood od studia sice pronajal, ale neměl již dostatek financí i na pronájem motoru. At už to bylo jak chtělo, tak nechtěné utržení jednoho z chapadel pravdou je. (DaViD´82)
  • Dlouho se tradovala fáma, že Lugosi ve filmu popisuje Loba "neškodného jako kuchyň" (harmless as kitchen). Byla dávána za příklad, a to i kritickou obcí, Lugosiho vážně narušeného psychického i fyzického stavu a neschopnosti zapamatovat si i ten nejjednoduší text, jakožto i Woodovi naprosté tvůrčí neschopnosti. Ve filmu však ve skutečnosti zazní věta: "Nebojte se Loba, je krotký jako kotě." (Don't be afraid of Lobo; he's as gentle as a kitten.), byť pravda, ne zcela srozumitelně. (DaViD´82)
  • Slavný závěr filmu s nepochopitelným záběrem na atomový hřib se ve filmu objevil z toho důvodu, že Donald E. McCoy (po kterém Wood chtěl peníze na film) silně nesouhlasil s využíváním jaderných hlavic a chtěl tak mít ve filmu atomový výbuch jako varování před použitím nukleárních zbraní. Byla to jedna z jeho dvou podmínek, aby film zasponzoroval. Druhá byla obsazení jeho syna Tonyho McCoye. (DaViD´82)

Reklama

Reklama