Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, proč se všichni pohoršují nad naprosto standardním amerických sci-fi hororem. Je úplně stejně blbý jako všechny ostatní, jen vzhledem k datu vzniku nemá tak dokonalé efekty, takže si zombík musí zakrývat tvář loktem, aby ji nebylo nutno maskovat. Při dialozích jsem se ocitla na jedné forbíně z Těžké Barbory: "A Olaf f to ví ? Kdo mu to řekl ?! ... á Ingrid Bergmanová" ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky v tomto případě samozřejmě znamenají jen zábavnost. A já se bavil celkem dost, byť je celý film o něco solidnější než fascinující Glen or Glenda - třeba zde nenajdete tolik naprosto mimózních dokumentárních záběrů, či komentářů, týkajících se zelených draků na zápraží. Ale i tak jede Ed naplno: několikanásobné střídání dne a noci v jednom záběru, nahrazování herce, který umřel, dvojníkem, co si drží před obličejem plášť, modýlky létajících talířů, celková šílená ujetost a nelogičnost příběhu - to prostě musíte vidět! Vlastně jen v případě, že kladně odpovíte na úvodní Criswellovu otázku: "My friend, can your heart stand the shocking facts of grave robbers from outer space?" :o) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zní to až neuvěřitelně, že tento Woodův film a Vesmírnou odyseu od sebe dělí pouhopouhých devět let. Nejhorší film všech dob? Asi ano, ale zároveň jedna z nejlepších (nechtěně) komedií vůbec. Plán 9 je tak špatný, až je zábavný a je vidět, že vznikal pod rukama skutečných nadšenců. Neustále se zde střídá světlo a tma, dvojník Lugosiho si celou dobu zakrývá obličej, na zdi pokoje se v jedné scéně mění zarámované obrázky, letající talíře jsou na vlascích, kulisy z papundeklu a dialogy působí vyloženě vtipně. Přesto nejde tuto povinnou četbu sci-fi fandů smáznout odpadem, protože je to velká a nenudící zábava. Sice jsem to nezkoušel, ale musí být obrovský kontrast - pustit si po tomto filmu například Blade Runnera. Ed Wood byl borec, já Plán 9 zbožňuji a hrdě se hlásím k jeho fanouškům. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

"Future events such as these will affect you in the future." Plán 9 je napsán i natočen jakoby v rychlosti, režisérem plným entusiasmu a nadšení, ale bez jakéhokoliv rozmyslu. Ed Wood skládá scény jen tak, aby divák zhruba pochopil o co se jedná, vůbec mu nezáleží na dramatické koncepci, soudržnosti, estetice, či práci s divákem, točí si jen to svoje, jako malý Jarda na písečku. Nudná kamera zabírá prostor jen aby dění bylo zhruba uprostřed, střihne se náhodně po skončení jednoho z idiotských dialogů, herci absolutně nejsou vedeni a odříkávají své repliky jak roboti, např. když člověk vidí poprvé v životě UFO, naprosto suše se založenýma rukama řekne "Svatá Makrelo". Nejde však jen o režisérskou neschopnost a antitalent, i samotný děj je neskonale debilní, opravdu škoda, že nechtěná vtipnost vydrží jen 20 minut. 0/10 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Teď hned si vzpomenu, na minimálně deset horších filmů, než je tahle Woodova vyprávěnka. Takže nejhorší film všech dob? Těžko. Ovšem zábava je to celkem slušná, i když jako komedii s úděsnými hereckými výkony to pan režisér asi nezamýšlel. Velitel emzáckých invazních sil Eros v saténové uniformě je opravdu nezapomenutelný Padouch. Zombivá Vampira s vosím pasem a zanedbanou manikůrou, nebo nemrtvý policista Thor s výrazem prasete s Downovým syndromem, to jsou figury jinde neviděné. Jo, a možná přijde i Bela Lugosi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • V titulcích filmu je Lugosiho postava uvedena jako ghůlí muž, avšak ve Woodově scénáři byla vedena jakožto "postava Draculy". (DaViD´82)
  • Maila Nurmi se coby Vampira sama nalíčila už doma, pak i s make-upem jela hromadnou dopravou na natáčení. (Martin00x)
  • Snímek se umístil na 16. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama