Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že Chanovo svalstvo a celý pohybový systém je tvořen aminokyselinami jako leucin, cystein, arginin nebo tryptofan. Vyloučeno. Bílkoviny v jeho těle se skládají pouze ze tří druhů látek: 1/ antigravitin 2/ megagumin 3/ bezbolestin. To, co tu ten šílenec vystřihl, to je absolutní a s ničím nesrovnatelná jedinečnost. Neuvěřitelně nápaditá choreografie využívající všechno, co jen lze v souboji použít, a k tomu ty Chanovy gumové vylomeniny. Vtipné, hravé, boží! Vějíře, meče, dýmka, lana, kladina, stoličky, židle - se vším a na všem jde zápasit. Snadno přehlédnu pitomoučký děj, protože Chanův entuziasmus a jeho kung-fu na sebe strhává veškerou pozornost. Závěrečné inferno není dobré především pro Vaše krční obratle, jelikož jediné, na co se zmůžete, je nevěřícné a urputné kroucení hlavou. To snad opravdu nemůže být člověk z masa a kostí... anebo je těch jeho 642 flexibilních svalů a 215 betonových kostí tvořeno opravdu výše zmíněnými atributy... Špička! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nápadité a mnohdy i vtipné akrobaticko-klaunské souboje, které, jak je u kung-fu filmů zvykem, spojuje do celku jednoduchoučký děj. Čert to vem. Draky jsem byl nadšen, dýmkou, sukní, lavičkou a kladinou pobaven, finálním soubojem spíše unaven. Když odečtu ještě náhlé a rychlé ježdění obrazu vpřed a vzad, herectví pitvorných grimas a Holstovu skladbu Mars, která smutně minula atmosféru scén, v nichž byla použita, ať už s vážným či ironickým úmyslem, vyjde mi pro dvojici kung-fu film + Subjektiv nečekaně vysoké hodnocení - prosté ***. ()

Reklama

Stanix 

všechny recenze uživatele

Jackieho první samostatná režijní tvorba, pokud se nemýlím. Souboje jsou zábavné, i když je vidět že jejich humorně laděnou atmosféru bylo nutno ještě dopilovat, což se mu v následujících filmech dle mého názoru více než povedlo. Pokud budu tohle považovat za počátek tak vrcholem byla beze sporu policejní sága ( 1 a 2 ) a Relikvie. Pokud tohle vezmu v potaz, tak se jedná o vcelku zábavnou a odpočinkovou záležitost. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Dal bych tak něco mezi třemi a čtyřmi stars, ale to tu nejde, tak zaokrouhluju nahoru. Je to jeden z mnoha zábavných kung fu filmů a upřímně bych těžko všechny tyhle mistry apod. nějak odlišil jeden od druhého, ale zábava to prostě je a pokud jde o choreografii fightů, tak tam byl Jackie už zamlada světová extratřída. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Jackie vo vynikajucej forme a pre mna jeden z jeho najlepsich filmov. Pribeh nie je nejako velmi podstatny aj ked urcita dejova linka nechyba. Cely film sa ale hlavne spolieha na neustale kopanice a bitky medzi ktore su zasadene niekedy viac niekedy menej humorne scenky. Zo zaciatku sa vobec cela choreografia jednotlivych subojov predvadza skor v komedialnom style ale postupne sa pomalicky vsetko priostruje v zaverecnej pol hodine uz ide humor takmer uplne stranou a nechava priestor trdym bojovym scenam aby to na zaver vsetko vygradovalo do absolutneho maxima. Zaverecny boj medzi Jackiem a majstrom Kamom nema jedinu chybu. Nedavno som si stiahol verziu kde je dokonca tento suboj oproti tomu na ktory sme boli zvyknuty zo starych VHS este o niekolko scen predlzeny. Jednoducho klasicka Jackieho zalezitost ktora ale pre tentokrat nestoji iba na nom. Aby som bol presny tak spolu s Armour of God 1 a 2 moj najoblubenejsi film s fenomenom zvanym Jackie Chan. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Bojovou scénu s vějíři se kvůli složité choreografii podařilo natočit až na 329. pokus. (Raztubyl)
  • Snímka katapultovala Jackieho Chana medzi hviezdy hong-kongského filmového neba. (Peter-1307)

Reklama

Reklama