Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější a asi nejnákladnější film pro malé děti do kterého se zapojilo i pár hereckých hvězd..příběh je sice trochu originálního nicméně by mohl být mnohem dojemnější a místy je hoodně nudný..záporák v podání stylového Michaela Ironsida je dobrej a Michael Madsen v roli otce která je pro něj netypická ale sedne mu a kosatka Willy ( to že ji dostali do filmu je vážně něco obdivuhodného ) jsou asi tak jediné vzpěrné body tohoto filmu protože dle mě je Jason James Richter příšernej herec a kdyby tam hrál jen on tak je to odpad..nicméně ale krásná hudba od Michaela Jacksona, slušné herecké výkony a úžasná kostka udělali své..prostě tři hvězdičky ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se kouknul na tenhle extra nudný film je to protože zde hraje moje oblíbená herečka Danielle Haris. Ale když je ve filmu tak na 5 minut a potom je začnou honit Poldové tak se Danielle Haris vypaří eště z dalšíma 2 kluky. A už je dokonce filmu nevidíme. No co bych tomu mohl ještě říct.... PŘÍBĚH 30% HUDBA 5% HLAVNÍ POSTAVA 2% OSTATNÍ POSTAVY 10% Tento film je tak nudný až jsem u toho málem usnul. Film už nepotřebuji vidět nikdy z nova 2/10 ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Škoda ako lacno, vypočítavo a hlúpo sa dá spraviť film na tak vážnu tému ako je oblasť zvierat, ich ochrany a všetkého, čo s tým súvisí. Pozitívum môže byť v akejsi podpore lásky k zvieratám, ale všetko v tom filme je tak zjednodušené a priamočiaro gýčové, že to pôsobí ako nie film pre deti, ale pre idiotov. Predstavujem si ich ako sedia doma/v kine na doch stoličkách pojedajúc desiaty hamburger toho dňa zalievajúc ho litrami coca-coly a na konci si vravia že každý problém tejto planéty u nich vyrieši kdejaké dieťa, takže bezstarostne prepnime kanál... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Obludný snímek plný nechutností v podobě rozmazleného oslizlého fracka, neprůbojných nevlastních rodičů a hromady klišé (přátelský pseudoindián, nafoukaný podnikatel), jemuž nepomohou ani krásné záběry na kosatky. Díky za scénu Willyho skákajícího přes molo. V Simpsonových ho zparodovali takovým stylem, že tím vylepšili i samotnou předlohu. Nezaaslouženě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)

Reklama

Reklama