Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Kosatka skákající přes útes při západu slunce (nebo východu, já už si to nepamatuju) se stala symbolem dětské popkultury 90.let, hit od Michaela Jacksona byl důkazem toho, jak tehdy fungoval marketing (spolu s Top Gunem a „Highway to the Dangerzone“) a od školy jsme na to šli snad třikrát a vždycky jsme z toho byli vedle, učitelky nevyjímaje. Co na tom, že je vlastně naivní báchorka plná kýče, tehdy to prostě fungovalo, Michael Madsen tam byl za ultimátního sympaťáka a každé dítě chtělo mít v bazénu na zahradě svojí kosatku se zahnutou ploutví. Dnešní mládež by tuhle velrybu asi okamžitě hodila do mlýnku na maso nebo si jí nevšimla vůbec. Je to jeden velký rodinný kýč, ale tehdy…tehdy to prostě byla pecka. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajsich rodinnych filmov 90-tych rokov a nezabudnutelny zazitok navstevou v kine, ktore bolo sa mi zda vypredane alebo takmer uplne plne. Nedavno som si zopakoval tento zazitok a ani dnes nestratil nic na lesku a chapem, preco sa mi v roku 1994 tak strasne pacil. Myslim, ze je to asi jedina uloha, kde som videl drsneho Michaela Madsona v rodinnom filme :-) Velmi vela tu urobila aj krasna hudba... ______ Jason James Richter - (Jesse) +++ Lori Petty - (Rae Lindley) +++ Michael Madsen - (Glen Greenwood) +++ Michael Ironside - (Dial) +++ August Schellenberg - (Randolph Johnson) +++ Jayne Atkinson - (Annie Greenwood) +++ Mykelti Williamson - (Dwight Mercer) +++ ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější a asi nejnákladnější film pro malé děti do kterého se zapojilo i pár hereckých hvězd..příběh je sice trochu originálního nicméně by mohl být mnohem dojemnější a místy je hoodně nudný..záporák v podání stylového Michaela Ironsida je dobrej a Michael Madsen v roli otce která je pro něj netypická ale sedne mu a kosatka Willy ( to že ji dostali do filmu je vážně něco obdivuhodného ) jsou asi tak jediné vzpěrné body tohoto filmu protože dle mě je Jason James Richter příšernej herec a kdyby tam hrál jen on tak je to odpad..nicméně ale krásná hudba od Michaela Jacksona, slušné herecké výkony a úžasná kostka udělali své..prostě tři hvězdičky ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Willyho jen těžce hodnotit spravedlivě, neboť v mém dětství snímek téměř neopustil videopřehrávač a rotoval v něm pořád dokola. Od dětství jsem film neviděl celý, pouze útržky, nicméně i z těch kousků bylo zřejmé, že se v rámci rodinného žánru jedná o nadprůměrné dílo, které získává plusové body začleněním kosatky jakožto netradičního přítele, čímž získává na atraktivitě a z tohoto prvku těží téměř maximum. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film z mého dětství, na který se ráda podívám znovu ;) Známka ekologie je jenom plus filmu. Indiánské historky mám též ráda, vyprávění (Nacyklané: "Salana heyu aïesis..."), příroda, práce se zvířaty... :) Film, který mi asi pokaždé vžene slzy do očí... ;) A hudba resp. soundtrack dobrý (Basil Poledouris). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)

Reklama

Reklama