Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Jen čekám, kdy ti začnou říkat Marie... Musím přiznat, že jsem si od toho moc nesliboval. Původně jsem chtěl i film vynechat protože filmy s křesťanskou tématikou to většinou není nic pro mě. Ale nakonec jsem rád, že jsem dal Immaculate šanci. Neřekl bych, že jde o úplně tuctovej horor z tohoto prostředí a i přesto ukazuje všechny nešvary týkající se náboženství. Jak jeden pochybnej zázrak dokáže zmanipulovat stádo tupých a slepých ovcí. To prostě normálnímu člověku hlava nebere. Mezi vírou a fanatismem je někdy velice tenká hranice. Lepší 3hvězdy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Koniec je fajn, aj keď scéna v katakombách ( ktorá by mohla byť skvelým vyvrcholením a zdrojom napätia) je len vizuálne okej. Inak je to báchorka, ktorá je v mnohom pritiahnutá za vlasy. Nefunkčná či už v tom aby vzbudila napätie alebo aby vytvorila prienik do mentality hlavnej hrdinky. Nej síce melóny skáču zo strany na stranu, ale jej upišťaný hlas a prvoplánové riešenia problémov s útekom výrazne podkopávajú nohy príbehu. Poteší, že sa tu objaví taliančina, ale zamrzí nevyužité prostredie. Mníška 2 bola vo svojej blbosti zábavnejšia. Väčšinu času som sa nudil. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Viděno v kině. Rozhodně jsem dostal o něco víc, než jsem po průměrných recenzí čekal. Dějově je to samozřejmě předvídatelné a nijak překvapující, jenže po trochu táhlejší cca 1/3 filmu se vše rozbíhá a má to takovou ponurou atmosféru. I to má docela využité Rko; krví a brutalitou se zde moc nešetří. Chvílemi jsem si říkal, sakra dost. Ne, že by to bylo úplně neúnosné, znám mnohem drsnější filmy, ale přeci jen zde to téma těhotenství bylo někdy kruté, ale ok. Hlavní herečka Sydney Sweeney to zahrála solidně. I mě zaujal Álvaro Morte, kterého především známe jako postavu profesora ze španělského seriálu Papírový dům. No,ke konci se furt stále něco dělo, ale přeci jen to bylo takové předvídatelné, urychlené a trochu zkombinované. Víc bych celkově do filmu přidal lepší děj, zvraty a něco nového. Mohlo to být o ždibec lepší, ale i tak jsem spokojen a dávám lepší 3*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří trpí obsesí vidět všechno, kde je Sydney s touhou, že na ně na velkém plátně třeba vykoukne bradavka? Ani to ne. Neposvrněná je nefunkční hovadinkou, která má sice v základu relativně zajímavý nápad, ale jako celek absolutně nefunguje. Většina "hororových" linek nedává smysl a jednotlivé postavy sice umírají, ale vy na konci vlastně netušíte proč... Do toho tam občas hraje rozpustilá hudba s "církevními" motivy, která v kontextu působí naprosto směšně a celé se to hroutí jako domeček z karet. Nejzásadnější tak na tom filmu zůstává diskuze, jaký význam mělo, že tam sem tam pobíhal někdo s červenou kuklou na obličeji... Ano, správně. Film vám na tuto (ne)zásadní otázku neodpoví. Stejně jako na spoustu dalších věcí. Pokud vás podobná tématika zajímá, pusťte si radši Benedettu. Ta je sice dost ujetá, ale jako celek vám asi bude dávat mnohem větší smysl než tahle zhůvěřilost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá Američanka přijíždí do Itálie složit řádový slib, ale celkem brzy se ukáže, že v klášteře je něco špatně. Za mě takové obyčejné jeptiškovské blbnutí. Atmosféra díky hudebnímu podkresu sem tam zafunguje, ale napětí aby tu člověk pohledal. Potěší pár gore momentů, ale klidně jich mohlo být víc. prostor by se určitě našel. herecky jakž takž, ačkoliv místo Sydney Sweeney bych si dokázal představit řadu jiných hereček. Pokud ale film něčím vybočuje, tak je to relativně neotřelá zápletka. Ne že bych něco podobného ještě neviděl, ale tady to působilo neotřele. Samotný závěr mě nakrknul. Sice jsem tu četl chválu na prostor pro fantazii, ale pro mě jsou podobně nevyřčené konce autorskou neschopností. Celkově snadno zapomenutelný průměr. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Sydney Sweeney v rozhovore s Jimmy Fallonom mimo iného rozprávala o tom, ako 16-ročná mala v roku 2014 konkurz pre pôvodnú verziu filmu, no tento projekt sa nikdy nezmaterializoval. Prešlo niekoľko rokov a Sydney nemohla dostať scenár k filmu z hlavy. S pomocou jej agentov skontaktovala scenáristu filmu, zakúpila práva a prepísali scenár, aby jej pasoval ako 25-ročnej. Následne najala režiséra, dodatočných producentov, a taktiež našla ľudí, ktorí financovali tento film, ktorý nakoniec predala štúdiu NEON. Immaculate sa tak stal prvým filmom Sydney Sweeney, na ktorom sa podieľala ako producentka. (drake31)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama