Reklama

Reklama

Alexandr Veliký: Zrození boha

(seriál)
  • Velká Británie Alexander: The Making of a God (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V rozhovorech s odborníky a ve strhujících rekonstrukcích ožívá výjimečný příběh Alexandra Velikého, který si chtěl za každou cenu podmanit celý svět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Paolina.Proc 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to netvářilo jako dokument, brala bych to jako zábavnou pohádku. To, že  údajní odborníci totálně  a DOKUMENTÀRNĚ překrucují dosud známá fakta moc nechápu. Celkový dojem z Alexandra je bi psychouš a Peršané citliví kulturní lidé, co za svoji dobrotu zaplati. Paní historička s delšími světlými vlasy by měla navíc vážně uvažovat o terapii 🤣🙈😆 ()

FarWest 

všechny recenze uživatele

Alexander the-not-so-Great aneb nový Netflixovský dokument o nejšílenějších kostýmech z posledního Comic-conu. Nikdo si nedokáže zjistit, jak dlouhá byla řecká sarissa? Reálná délka by asi byla pro komparz moc těžká. Peršani tu nemají snad jediný prvek zbroje a výzbroje správně. Jedna hvězda za to, že do role Alexandra neobsadili černocha, ale upřímně, tenhle pretty boy taky není moc přesvědčivý. ()

Reklama

Hippokrates 

všechny recenze uživatele

4/10. || Jak může dokument o Alexanderu Velikém působit tak nudně a nezajímavě? Vyprávění, které se prolíná skrz pohled odborníků a ,, filmu", mi moc nesedlo. Ano, Alexandera mám načteného, takže mě vůbec nic nepřekvapilo, ale i tak. Buď to měl být dokument, a nebo film. Ale ne obě varianty skloubené dohromady. || ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Když člověk vezme v potaz o jak veliké postavě historie tenhle dokument má být, tak je to dost slabé. Ty hrané vsuvky zkrátka působí amatérsky, špatně zahrané, špatně vybavené. Jak už padlo, tak kostýmy vypadají lacině a hercům divák jejich role jen těžko věří. Nepůsobilo to na mě ani jako dokument, jako spíš nějaká snaha o rekonstrukci z historie, kterou doprovázeli řeči historiků. Raději bych asi poslouchala čistě jen ty řeči a suchá data. Bylo by to nejspíš více účelné než ty plytké výkony a výprava. ()

Frankie86 

všechny recenze uživatele

Seriál o jednom z největších vojevůdců všech dob by si zasloužil určitě lepší zpracování. Šest dílů pro takovou až skoro mýtickou postavu, která dokázala nemožné, je velmi málo. Jako nejlepší část tohoto hraného dokumentu označím tu nehranou vsuvku, kterou tam vkládají historici. Bohužel, co se týče samotného uměleckého ztvárnění, je to spíše slabé. Kostýmy působí jak z gumy. Několikrát jsem se přistihl, že prostě vidím gumovou zbroj. Kamera u posledních dvou dílů několikrát zaostřuje osobu, vše ostatní za ní rozmaže a na malou chvíli lehce rozmaže i daný snímaný objekt, až jsem si myslel, že mají zapařenou čočku. To se stalo v několika záběrech. Bohužel ani herecké výkony nejsou nic moc. Nikomu jsem tu roli nevěřil. Působí to, jako kdyby každou scénu natočili na první klapku. Ve chvílích, kdy je tam nějaké emoční vypětí, nechává mě to absolutně chladným. Přitom to mohl být velkolepý seriál. Kdyby to natočili aspoň kvalitativně podobně, jako Vzestup Osmanské říše, byla by to pecka. Takhle je to škoda. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama