Reklama

Reklama

Federer–Nadal

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Česko, 2023, 63 min

Režie:

Jan Brichcín

Scénář:

Petr Kolečko (divadelní hra)

Obsahy(1)

Dva nezničitelní hrdinové dnešní doby tak, jak je možná neznáte. Pět setů autorského divadla, které se nebojí metafyzického obsahu: Tenisu! Bílé trenky, tvrdé údery, komplikované rituály, žinčica a lokše. V nekorektní komedii odehrávající se přímo na posvátné trávě wimbledonského All England Clubu titulní hrdiny hrají a tančí Jakub Prachař a Marek Taclík. V roli rozhodčího se účastní autor textu Petr Kolečko. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Olík 

všechny recenze uživatele

Federer s Nadalem rovná se Kolečko bez Prušinovského. Divadelní inscenace, která bílý sport využívá jako jakési prostředí, kde od halušek obtloustlý a životem unavený Švýcar spolu s neúnavným španělským optimistou svádí boje sportovní, ale především i své osobní. Žádné velké umění, ale satirická parodie, která si až dětsky hraje se zvoleným tématem………mne jako diváka příliš nezaujala a ani nepobavila. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Kolečkovská slovní (průjmová) exhibice s jakousi exhibicí Prachaře a Taclíka na place čili na kurtu, ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Jakub Prachař mě nepřestává udivovat. Z Inkognita a Máme rádi Česko ho znám jako vzdělance s nadhledem, intuicí a talentem na situační humor. Kromě Padesátky jeho herecké výkony nesleduju, protože se povětšinou jedná o české filmy k zapomenutí. Proto mě velice potěšila tahle energií a vtipem nabušená hra. V trojici s Markem Taclíkem a Petrem Kolečkem vymysleli a zahráli hodinový skeč o velikánech tenisu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nápad byl jasný: Federer a Nadal jsou fenomény doby. Tedy byly. První se s tenisovou kariérou již rozloučil, druhý pomalu končí, ačkoli to zatím odmítá. Jejich rituály, zvyky nebo i rivalita zavdává k řadě vtipných situací. Jenže Petr Kolečko asi tenis nikdy moc nesledoval, takže neví, že ti dva byli a jsou především velcí přátelé. Ani s přimhouřením očí mi velká nadsázka především ke Švýcarovi nesedí. P. K. se mohl klidně zaměřit na některé současné tenisové fenomény, z nichž si utahovali již mnozí jiní. Třeba utírání ručníkem po každém fiftýnu, rozčilování se, když to nejde, odpalování míčků mezi diváky. Celkem správně se zaměřil především na Nadalovy rituály. Jinak nám ale předložil neskutečný příběh o tom, jak byli oba obdařeni bohem s jistým posláním. Jakub Prachař ohromně přehrává a Marek Taclík se do role nehodí kdyby ničím jiným, tak postavou rozhodně. Romea by asi taky hrát nemohl. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama