Reklama

Reklama

Nejhvězdnější noc popu

  • USA The Greatest Night in Pop
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 2024, 96 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nahlédněte do zákulisí historické události z roku 1985, kdy se jednoho lednového večera sešly největší hudební hvězdy světa, aby nahrály skladbu „We Are the World“. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Skvelý retro dokument o vzniku veľkého hitu s účasťou skvelých spevákov a tvorcov. Skvelé zábery, ktoré som rád že sa zachovali a aj keď nie som nejaký fanúšik tejto piesne na dokumente vidno ako sa všetci snažili a verili že tvoria niečo nesmrteľné. Najlepší bol Bob Dylan , ktorý sa tváril ako keby ani nevedel kde je a kládol si otázku .. čo tu sakra robím? . ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je fascinující vidět skupinu světových superhvězd "uvězněných" v uzavřeném prostoru, jak se mnozí hroutí bez svých agentů s pocitem že nejsou nejlepšími zpěváky ani v téhle místnosti. Stále ale mají mnohem větší odvahu než ti, kteří tam ani nedorazili nebo utekli. Dost se změnil můj pohled třeba na Lionela Richieho, nebo na Stevie Wondera. Nicméně při sledování klipu k této písničce už mi budou oči navždy sklouzávat k Bobu Dylanovi. :-D ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Perfektně vysoustružený kus dokumentaristické práce. Nahlédnout pod roušku jedné nezapomenutelné noci, kdy ty největší hvězdy světové pop-music osmdesátých let odložili svá ega a udělali dobrou věc, je nesmírně fascinující. Průvodci dokumentem - tedy ti, kteří tehdy byli reálně u toho - jsou navíc výborní vypravěči, které je radost poslouchat. Lionel Richie a zábavné historky z domácnosti Michaela Jacksona, kde spolu svádějí boje exotická domácí zvířata. Bruce Springsteen se svou věčně dobrou náladou a upřímností. Zlobivá holka z osmdesátek Cyndi Lauper, která po letech vzpomíná na magický zážitek ve společnosti skvělých zpěváků atd. Dokument má skvělé tempo, švih, špetku napětí (opravdu) a vyzařuje pozitivní energii, jež vyváží i ten patos v samotném závěru. Takto má vypadat informacemi nadupaný dokument moderního střihu, a takto mají vypadat slavní umělci. Umělci, nikoliv vypatlaná hovada s IQ zlomené motyky, co si chodí do klece vzájemně válcovat držky v rámci zvýšení sledovanosti svých virtuálních kanálů. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Check your ego at the door.“ Lepšie motto by Quincy Jones ani nemohol vymyslieť. Niektorým sa to nepodarilo (napr. Prince). Dokument, ktorý sa dal dohromady priemerným spôsobom, no obrazy, obdobie a postavy, ktoré obsahuje, ho dokážu vytiahnuť na vyššiu úroveň. Nadpriemerné nostalgické obrazy – je to menší zázrak, že dokázali toľko odlišných osobností avšak skvelých interpretov dať dohromady pre pesničku We re the World. __ Na Boba Dylana bolo vidieť, že zo začiatku len veľmi ťažko dokázal nájsť svoje miesto. Ale prišiel Mr. Wonder a už bolo lepšie. Vokály „Šéfa“ a Steva Perryho sú aj dneska výnimočné. P.S.: Ani dneska nie je jednoduché dať dohromady viac a hlavne charakterovo rôznych interpretov pre nejakú pesničku, prípadne pre nejaký album. Človek, ktorému sa to viackrát podarilo, je Arjen Anthony Lucassen (známy ako Ayreon). (Toto porovnanie prosím berte s rezervou.) Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Kdo má duši, napojí se, bez dechu zhltne a uroní i slzu.... 96 minut v nejvybranější společnosti, jakou si snad ani netroufáte vyfantazírovat, uběhne jak 96 vteřin! Je to jako včera, když jsem We Are slyšel jako čerstvou novinku poprvé - a stejně jako tehdy i dnes mi běhá mráz po zádech. Vinyl téhle hymny chovám jako v bavlnce, protože tahle parta (ani žádná podobná) se už bohužel nikdy nesejde... Aneb slovy Diany Ross, která zůstala ve studiu jako poslední:" já nechci aby to skončilo"! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • V dokumentu je podrobně popsáno několik příběhů z první ruky, proč se Prince na písni nepodílel. Dokument však neuvádí, že Prince ve skutečnosti věnoval na album „We Are the World“ (vydané 23. dubna 1985) píseň „4 The Tears in Your Eyes“ a natočil k ní doprovodný videoklip s živým vystoupením, který měl premiéru na koncertě „Live-Aid“ vysílaném 13. července 1985. Kromě toho Prince podrobně popsal svou „stranu příběhu“ písní „Hello“, která byla B stranou singlu „Pop Life“ v USA (vydaného v červenci 1985) a B stranou singlu „Raspberry Beret“ ve Velké Británii. (Johnny.ARN)
  • Netflix vydal dokument 29. januára 2024 - presne na 5. výročie úmrtia jedného z účastníkov piesne "We Are the World" (1985) - Jamesa Ingrama. James zomrel na rakovinu mozgu 29. januára 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama