Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prosťáček Minor (José Garcia) si žil spokojeně na svém ostrově, dokud se nesetkal se satyrem, který jej přivedl na úplně jinou cestu... Minor se dostane do vesnice, kde je shodou okolností považován za bohem vyvoleného vládce... Náhle jej čekají nepředvítalné situace, v nichž si bude muset poradit. Jeho počínání vás rozhodně nudit nebude! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo tak hrozný, jak je to hodnocený. Úlítlý, netradiční, neortodoxní, úchylný ano, ale nenudil jsem se. Hlavní postava je totální magor, stejně jako všichni ostatní. Lidé, kentauři, koně a prasata tu souloží mezi sebou nebo i se stromy. Hlavní ženská postava Klítie tu ukazuje před veřejností svá bujná ňadra, které si pak ještě nechá Minorem cucat (stejně mám dojem, že ten herec tu roli vzal jen kvůli této scéně), ten Minor nejdřív jen chrochtá, pak i mluví, no prostě blázinec. Musí se ale nechat, že ta Klítie (to jméno se do filmu hodí :D) je neskutečná kunda, koukal jsem na její galerii a v dalších filmech se mi už tolik nelíbila, ale tady asi i tím, jak je zvrhlá je prostě neskutečná a člověku hned musí stát, jakmile se objeví na scéně (což se mimochodem přihodilo i Minorovi). Každopádně chápu, že to není pro široké masy a ohromným kasovním neúspěchem se J.J. Annaud defakto pohřbil. PŘÁTELÉ, LHÁL JSEM VÁM O NÍ, LHAL. VÝSOSTI, KRÁL NELŽE, KRÁL DĚLÁ DĚJINY. JEHO LŽI SE MĚNÍ NA HISTORICKOU PRAVDU. ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva mělo být??? Debilita a stupidita si v tomto "skvostu" pana Annauda podávají ruce. Nemám nic proti takovým filmům, pokud je v nich hravost, vše je vyváženo a divák se baví (jako já s Rrrrrr!!!!). Ale tady to rozhodně není a Minora bych bezváhání nechal sežrat hladovým křečkem a toho satyra (to jsem od Cassela nečekal) bych fofrem poslal do kláštera ať tam do zadečku prcá pedofilní fáterníky. ()

Reklama

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Koukám, jak se někteří hodnotitelé s jezuitskou vervou snaží rozcupovat tento poeticky barvitý příběh. Ano, jsou v něm používány postavy z mytologie (Casselův Pan je opravdu božský), ale se stejnou nadsázkou, která nás provází celým dějem. Jsem rád, že nikdo nepoužil slovo klišé (velmi oblíbené hodnotítko) - tento film je opravdu originál se vším všudy. Všem, kteří ohodnotili Annaudovo dílko odpadem, nezávidím jejich vztah k fantazii a přeji jim hodně kliš(k)ovitých veleděl. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Po vpádu Dórů do Řecka (ca. od 12. století př.n.l.) nastává období temna (již ve smyslu nedochovaných zpráv), Scénárista Gérard Brach (a zřejmě i Annaud sám) v něm vidí období, kdy rozdíl mezi zvířaty (včetně mytických) a lidmi nebyl až tak velký, a sexuální aktivita nebyla tak rozlišena jako dnes (i když tehdejší praktiky rozhodně nevymizeli). I po přečtení místních příkrých odsudků se mi film jevil mýtotvorně zábavný (řecká mytologie - na rozdíl třeba od indické - mi nikdy příliš nesedla), dokonce i napínavý, a v podstatě mi vadila jen čeština, se kterou jsem si zde nevěděl rady. Pozn. 1: Pojmout film i jako politicku satiru asi také není od věci. Pozn. 2: Gheorghe Zamfir měl určitě radost, když zjistil, jaké má skvělé předchůdce. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To bolo teda psycho, kde na taketo filmy ludia chodia? Velmi by ma zaujimalo, ci reziser nebol pod nejakym vplyvom drog, pretoze normalny clovek by taketo nieco do sveta nevypustil. Vsetky postavy vo filme boli uletene a hlavne ten Satyr bol pekny perverzak, ked si to rozdaval zo stromom:))) A o tom chlapikovi, ktory vyrastal medzi prascami ani nehovorim. To bol pekny magor, ako aj ostatne postavy vo filme. ()

Galerie (25)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama