Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Tomco 

všechny recenze uživatele

zaciatok genialny, nepochyboval som o tom, ze vysledne hodnotenie bude na maxime..potom vsak akcnost prenechava miesto obcas divnej citovej stranke, co mi postupne zacalo mirne vadit..a finale?aj napriek dost kliseovitemu vyusteniu u mna dovod na stvrtu hviezdicku, ktoru som mal v plane odobrat. dobre nadabovane a po vizualnej stranke dost prijemne. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý přírůstek do mé kolekce viděných japonských anime. Tentokrát diváka čeká příběh s nádechem velké konspirace a boje několika vládních bezpečnostních složek proti v sobě. V celém tom, pro mě, vykonstruovaném ději, máme obě dvě hlavní postavy, Červenou Karkulku a vlka, až uvidíte film, tak pochopíte. Jsou jako dvě figurky, které se náhodně potkaly v nesprávnou dobu na nesprávném místě, přes velké sympatie se stávají obětí své minulosti a přirozenosti, to co jsou nezmění, možná v dalším životě. V hodně věcech je příběh inspirativní a má několik „skrytých zákoutí“, ty jsou naplněné alegorií a setkáváme se s nimi v představách a snech hlavního hrdiny. Nebýt toho trochu zamotaného děje, dal bych plné hodnocení. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejzajímavějších anime filmů. Příběh se odehrává v současném, ovšem alternativním Japonsku (jak by asi vypadalo kdyby Japonci neprohráli WW2) . Zemi zmítají protesty a terorismus. Hlavní hrdina je příslušník speciálního protiteroristického komanda, který si uvědomí, že balancuje na tenké hraně mezi člověkem a zvířetem a... navíc se zamiluje - do sestry mladé dívky, která jeho vinou zemřela při poslední akci. Netuší ovšem, že se stal figurkou v kruté politické hře, která chce zneužít jeho momentální slabosti k protistátní akci. Na rozdíl od jiných anime filmů zde najdeme relativně realistický styl kresby a také nádhernou hudbu Hajime Mizoguchiho. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)

Reklama

Reklama