Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Skip 

všechny recenze uživatele

Chaplin si vše udělal sám a po svém, navíc měl šťastnou ruku při výběru dětského hrdiny, takže vznikl film, který pobaví a i po letech možná někoho rozpláče. Já sám cítil při některých scénách něco jako úsměvnou něhu. Snad jediné, co bych vytkl, je ta snová scéna s anděly. Ta mi tam moc neseděla, možná by to šlo udělat nějak lépe. Moc rád mám scénu, kdy se prcek pere, a když je přestávka v souboji, posadí ho Charlie do okna, on hodí ruce na provaz...no prostě jak v rohu ringu. A pokaždé si vychutnám i jednu okrajovou scénu, v níž si starý boháč odvádí z kostela mladičkou, viditělně nešťastnou manželku, které upadne na zem květ ze svatební kytice, na který posléze v detailu boháč šlápne. Jasně čitelná poeticky krutá symbolika. Klobouk dolů, co Chaplin v tomto filmu dokázal nejen před kamerou. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Že by tragikomedie? Nebo smutná komedie, která má krásný konec? Či krásný příběh s úžasnými herci včetně malého Jackieho, který byl lepší herec, než jsou dnes ostatní dětští? Stačí si jen vybrat. A abyste si sami vybrali, musíte se na šťastného tuláka s malým tuláčkem podívat. Věřte mi, nebudete litovat... ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sám si vymyslím příběh, scénář, zrežíruji film a ještě si v něm zahraji hlavní roli - ano, to vše mistrně zvládá Charlie Chaplin. Melodramatický snímek o vztahu dospělého člověka a dítěte, o tom, že je důležité mít jeden druhého rád. Klasika éry němého filmu, Charlie ve své, pro něj tak typické postavě tuláka a malý kuliočka jsou zárukou super podívané. Má to své velké kouzlo, i po tolika letech. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, před jednou z největších osobností, jíž bezesporu Charlie Chaplin byl. V dalším jeho slavném filmu nám trošku brnká na city, ale vůbec ne nuceně a hned upozorňuji, že přesto že je film němý, tak slova zde nejsou potřeba. Ani dlouhé vychvalování zde není potřeba, stačí si uvědomit tu veleznámost po celém světě a hned každému dojde, že se jedná o klasiku. Takovou, která i dnes má co říct. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Coogan (Kid) byl při natáčení doprovázen svým otcem Jackem Cooganem. Ten ve filmu dostal několik malých rolí - můžeme ho vidět jako kapsáře v noclehárně. (SeanBean)
  • Jackie Coogan, představitel malého Kida, zahájil tímto filmem poměrně úspěšnou hereckou kariéru, což u talentovaných dětí nebývá vždy pravidlem. (Kulmon)
  • Když je Kid (Jackie Coogan) odebrán Trampovi (Charlie Chaplin) a dán do siročince, hrozně křičí. Zásluhu na tom měl jeho otec Jack: vyděsil ho, že když pořádně nezakřičí, tak ho do sirotčince opravdu pošle. (Kulmon)

Reklama

Reklama