Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mišmaš mnoha motivů z amerických sci-fi filmů. Jenže vůbec nepůsobí vykalkulovaně, spíše bezelstně nadšenecky, jako když ho poskládá fanda ze svých oblíbených blockbusterů. Prostě na japonce se nelze zlobit. :-) Triky jsou slušné, ústřední duo více než sympatické (hlavně mladičká Anne Suzuki je nádherná, když jsem si pak dohledal, že v době natáčení jí bylo 15 let, až jsem se zastyděl), záporák správně démonický, tempo svižné. Jenom těch patetických proslovů je ke konci už trochu moc. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, jeden 15-letý, ne-li mladší Japonský milovník amerických filmů shlédl Terminátora, Matrixe a další klasiky, napsal jeho věku přiměřený prosťounký scénář a - světe div se - ten byl zfilmován. Neinvenční režií, solidními nákladnými efekty a "herci", o jejichž talentu nepochybují snad jen oni sami... Když se na tohle díváte jako na parodii, tak vás to pobaví, jenomže to by jako parodie muselo být bráno. Bohužel - autoři to myslí zcela vážně. Tolik prostředků do takového prostinkého scénáře bez zrníčka originality - koho to proboha napadlo? Horší věc jsem neviděl roky, protože si vybírám kvalitu, ale i přesto do ní občas proklouzne něco... takového. ()

Reklama

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Tak hloupoučký film člověk jen tak neuvidí. Pokud by to vše bylo bráno v nadsázce, budiž. Jako sci-fi komedii bych tohle zkousnul, ale tvůrci to celé i přes rádobyvtipné pošťuchování obou hlavních postav berou hrozně vážně. Námět vykrádá všechno možné, ale mohl by se na něm postavit slušný příběh. Ovšem to by musel být úplně jinak vyprávěný. Takhle film působí jako nechtěná parodie sebe sama. Což je škoda už jen kvůli dvojici sympatických ústředních postav, zajímavé výpravě, kameře i vcelku propracovaným akčním sekvencím. Pokud by člověk nevnímal děj, tak se na to opravdu hezky kouká. Ale to je na téměř dvě hodiny snímku málo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušný příběh, cestování v čase, do toho mimozemšťani, akce, zloduch, co chce ovládnout svět a trojka ohromně sympatických hlavních hrdinů, to mě na tomhle filmu bavilo. Ano všechno tu tak nějak už bylo, ale přesto je to dobrý film a zábavný film, hrdinové nejsou nadčlověci, romantika je u jen tak naznačená, závěr je velmi hezký. Mně se to moc líbilo. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Ucházející sc-fi z japonské produkce. Třeba se mě to zdálo, ale scéna, kdy navracejí malého mimozemšťana ke svým, mě připoměla podobnou scénu z filmu Gappa. Tam nešlo o ufouny, ale prehistorické ještěry... Triky byly taky obstojné, třeba proměna maskovaného Boeingu na mimozemskou loď. Konec už ale zbytečně natáhli o dobrých 10 minut, na ropné plošině to mělo skončit. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama