Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo zmíněno, je to misch-masch všeho možného, nejvíce pak asi Terminátora a E.T. mimozemšťana. Pokud by se o něco takového pokusila americká produkce, byl by to nejspíš trapný blábolinec. Jenže tady se do toho opřeli Japonci a nějak se jim podařilo udělat z tak děsného námětu vcelku vtipné, milé, akcí protkané sci-fi. Velký podíl na tom mají hlavní postavy, včetně záporáka Mizogučina. Ale aby to zase nevyznělo jako bůhvíjaký trhák. Některé akce jsou jako z 80-tých let, děj je předvídatelný a režisér se často nerozpakuje zaútočit na slzotvorné kanálky nějakou bolavou scénou. Triky jsou vcelku ucházející, i když invence je na bodu nuly. Vše jsme už někde viděli. I když byl pohled na transformersáckou loď hezký a ufon byl roztomilý, bylo to jako koukat se na staré dobré známé. Což je fajn, ale od dobré sci-fi čekám něco víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to futuristický sci-fi /akčný / dobrodružný film. Je pravda, že si to vzalo veľa inšpirácie z Matrixu, Terminátora, Dňa nezávislosti, ET, Predátora a pravdepodobne niekoľkých ďalších filmov, ktoré som si nevšimol. Vyzerá to však skôr ako pocta filmom, než lenivý podvod, keďže so zdrojovým materiálom zaobchádza s rešpektom, ktorý si vyžaduje. Dej je jednoduchý a dobrý, silne si požičiava z Terminátora, ale dáva mu trochu šmrnc, ktorý je dosť zaujímavý. Sci-fi časť filmu je celkom dobrá. Špeciálne efekty dokonale zapadá do živej akcie, bez toho, aby v ktoromkoľvek bode filmu vyzerala nevhodne. Akčné sekvencie sú fantastické, iste akcia je často silne inšpirovaná filmami ako Matrix, ale darí sa im to celkom dobre. Niektoré sekvencie vo vás vyvolávajú túžbu po viac. Herecké výkony sú celkom dobré. 7/10 ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Akční "scífko" s triky lehce k pousmání, šablonovitým příběhem a neskutečně natahovaným koncem, snažícím se za každou cenu šokovat, což se podle mě ke zvolenému žánru nehodí... Herci mírně přehrávají a záporák je vyloženě trapnej, na druhou stranu atmosféra budoucnosti a válka s mimozemšťany nechá vzpomenout na Terminátora a je celkem povedená... Se současností je to horší a vrácení toho "Ítýho" z babyboxu zpátky na mateřskou loď je skoro až parodické... Dalším mínusem filmu je, že se bere až příliš vážně a k obsahu je nepoměrně dlouhý.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jednoznačná vykrádačka všech myslitelných sci-fi akčních filmů, které měli co do činění s likvidací lidstva. Napodruhé, je to stále prvoplánovitě a zbytečně přestylizovaná (teď mám na mysli ty "vlající obleky" a hodně drsné oblečení a postavy, divil jsem se, že nikdo nezabil svoji rodinu kvůli 1 Yenu :-)) hříčka s časem. Přesto se nedá vzít snaha Yamazakiho o zajímavý film, který snoubí velmi mnoho efektů, cestování časem a "povahu lidstva". Nějaké plusy se proto najdou, ale ve výsledku převládá pocit, že Takashi Yamazaki viděl hodně scifi filmů posledních let a natočil menší mix mezi nimi a svým "trikovým a cool" pohledem na problematiku lidstva ohroženého cizí entitou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že tenhle film je jedna velká krádež, ale aspoň si tvůrci uměli vybrat dobrý filmy a dobrý vychytávky který obšlehli. Většinu toho vzali z Matrixu a myslim, že to tý akci jenom prospělo, všechno to zpomalování, vyhýbání kulkám a spousta dalšího spestřilo akci a udělalo z toho něco víc než jenom obyčejnej akčňák. Tohle všechno naneštěstí vynahradí dost slabej scénář, kterej je někdy až trapnej a je velmi lehce předvídatelnej. Další věc co se mi moc nelíbila, jsou efekty, né že by byly nějak hrozný, ale je vidět že to neni nejvyšší kvalita, ale to se dá celkem s klidem skousnout. U tohohle se prostě musí vypnout a sledovat skvělou akci ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama