Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně všechno - Terminátor, ET-mimozeměťan, i Matrix. Ale kupodivu to docela funguje, béčková zápletka a nedostatek originality smrdí jen ze začátku, a brzy je zastíní velmi slušně natočená akce a na béčkové poměry hodně dobrá výprava a kamera. Jen s tím "cyberpunkem", který tu je dole v komentářích zmiňován, to nemá absolutně nic společného. Maximálně tak se to občas vizuálem snaží tvářit trošku neo-noirově. 7/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to futuristický sci-fi /akčný / dobrodružný film. Je pravda, že si to vzalo veľa inšpirácie z Matrixu, Terminátora, Dňa nezávislosti, ET, Predátora a pravdepodobne niekoľkých ďalších filmov, ktoré som si nevšimol. Vyzerá to však skôr ako pocta filmom, než lenivý podvod, keďže so zdrojovým materiálom zaobchádza s rešpektom, ktorý si vyžaduje. Dej je jednoduchý a dobrý, silne si požičiava z Terminátora, ale dáva mu trochu šmrnc, ktorý je dosť zaujímavý. Sci-fi časť filmu je celkom dobrá. Špeciálne efekty dokonale zapadá do živej akcie, bez toho, aby v ktoromkoľvek bode filmu vyzerala nevhodne. Akčné sekvencie sú fantastické, iste akcia je často silne inšpirovaná filmami ako Matrix, ale darí sa im to celkom dobre. Niektoré sekvencie vo vás vyvolávajú túžbu po viac. Herecké výkony sú celkom dobré. 7/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto neobvyklém filmu se poprvé setkávám se stylem CyberPunk, který je tolik význačný pro asijský svět a tak ho také vnímám. Krom toho, když nebudu brát v potaz, že to je bláznivina nejvyššího kalibru a obdobně na tom je se scénami, které vykrádá z filmů jak na běžícím páse a hlavně se podepisuje na Matrixu, docela dobře se pokochám japonským pohledem na svět a jeho pradávný osud. Krom toho jsou na tom dobře také vizuální efekty, které se vydařili skvěle a přidávají filmu nový náznak průzračného světla. Nebýt jich, nevím proč bych se u filmu vůbec držel. Osud světa je totiž natočen opravdu skvělým barevným i když krapet načichlým dojmem americké produkce. Co naplat, zábava na dobu hodiny a 3/4 to byla solidní i když krapet vyjetá z kolejí dnešních fantasyfuture záležitostí. Ale která je taková, jako tato. -- Ta babka nic neřekne - Tak jestli nic neřekne tak ji trošku ubližuj, na tyhle báby se musí tvrdě. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Prosím pekne, povedzte mi niekto O ČOM je tento film a PREČO vlastne vznikol??? Vravela som si ok, hrá tam fešák Takeshiro, tak snáď to už nejako (horko-ťažko) zvládnem a skúsim sa ním prelúskať, aj keď to nie je môj obľúbený žáner... Ale zvládnuť to bol jeden z najväčších „filmových bojov“ posledného obdobia! :) Prvých desať minút ešte ako-tak, ale potom... uf... to bolo čo? Dej o ničom (doslova), bojové scény nekomentujem a vizuálne efekty totálne nezvládnuté. Nepamätám sa, kedy som naposledy tak často pozerala na hodinky a musela dopozerať film až na dva razy. Ruky preč... :) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem měla pocit již (mnohokrát) viděného a slyšeného, ale popravdě - ani minutku mi to nevadilo (a ne že by si tenhle film zkoušel hrát na něco původního - osobně jsem měla pocit, že se k většině svých inspirací dost hrdě hlásí ;)). Mám cukání hodnotit výše, ale protože jsem si až příliš vědoma toho, že za to může Kaneshirova agresivní ksežráníjsoucnosť, budu na sebe (vlastně na Returnera) přísná. Vzato kolem a kolem - ohromně milá podívaná. 7/10 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama