Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdo nic neočekává, nebývá zklamán. Neusnula jsem, nevypnula jsem a možná si to i ještě někdy pustím. Ale pokud možno v původním znění. Nějak ten dabing poslední dobou nemusím. Ona je to vlastně spíš průměrná záležitost a v tomhle žánru se těžko dá přijít s něčím úplně novým. Nadprůměrnou z toho pro mě udělal Takeshi Kaneshiro a jeho dlouhý kabát. Na obojí mám úchylku. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem neviděl pořádnou sci-fi. A rozhodně jsem nečekal, že bude z Japonska. Děj sice odkazuje na největší filmové hity, ale působí to poměrně nenásilně. Je to sci-fi plně v japonském duchu a je opravdu výborná. Sice by se tomu dalo vytknout dost věcí a u jiných filmů bych to taky okamžitě udělal, ale tohle bylo tak kouzelný, že mně to odzbrojilo... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dievčati z budúcnosti, v ktorej je náš svet zdevastovaný kvôli útoku mimozemšťanov a tak posledné zvyšky odporu vytvoria stroj času, ktorým sa dievča dostane do súčasnosti, kde má tejto vojne zabrániť. Pre to je ale potrebné nájsť mimozemšťana, ktorý tu havaroval a spojí sa s mužom, ktorý sa živí zabíjaním mafiánov. Tento príbeh nie je prakticky v ničom originálny, čerpá z množstva známych amerických filmov, ale táto kombinácia je vytvorená veľmi dobre, tak mi to moc neprekáža. A navyše je ešte pridaný prvok japonskej mafie s veľkým vplyvom. Akcie tu nie je až tak veľa, ale som s ńou dosť spokojný. Tvoria ju hlavne výborné prestrelky, v ktorých nechýba ani bullettime. Najviac sa mi páči celé akčné finále v továrni, úvod na lodi alebo niekoľko výborných akčných prvkov ako výbuch idúceho auta pred hlavným duom. Pochváliť musím aj všetky scény z budúcnosti. Vizuálne na mńa film pôsobí veľmi dobre, je tu dobrá kamera aj strih, celkom slušné efekty, hlavne transformácie lietadiel ma zaujali a ani rozpočet určite nebol najmenší. Som tu dosť spokojný aj so záverom, ktorý tiež nie je práve najoriginálnejší, ale iný by som tu ani nechcel. Postavám tu tiež nemám čo vytknúť, hlavné duo funguje dobre a poteší aj šéf mafie ako hlavný záporák. Ja som s týmto filmom dosť spokojný, ale je samozrejme nutné ho brať ako samostatný celok a nie kombináciu iných úspešných filmov a potom sa dá dobre vychutnať. 75% ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Tak hloupoučký film člověk jen tak neuvidí. Pokud by to vše bylo bráno v nadsázce, budiž. Jako sci-fi komedii bych tohle zkousnul, ale tvůrci to celé i přes rádobyvtipné pošťuchování obou hlavních postav berou hrozně vážně. Námět vykrádá všechno možné, ale mohl by se na něm postavit slušný příběh. Ovšem to by musel být úplně jinak vyprávěný. Takhle film působí jako nechtěná parodie sebe sama. Což je škoda už jen kvůli dvojici sympatických ústředních postav, zajímavé výpravě, kameře i vcelku propracovaným akčním sekvencím. Pokud by člověk nevnímal děj, tak se na to opravdu hezky kouká. Ale to je na téměř dvě hodiny snímku málo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jednoznačná vykrádačka všech myslitelných sci-fi akčních filmů, které měli co do činění s likvidací lidstva. Napodruhé, je to stále prvoplánovitě a zbytečně přestylizovaná (teď mám na mysli ty "vlající obleky" a hodně drsné oblečení a postavy, divil jsem se, že nikdo nezabil svoji rodinu kvůli 1 Yenu :-)) hříčka s časem. Přesto se nedá vzít snaha Yamazakiho o zajímavý film, který snoubí velmi mnoho efektů, cestování časem a "povahu lidstva". Nějaké plusy se proto najdou, ale ve výsledku převládá pocit, že Takashi Yamazaki viděl hodně scifi filmů posledních let a natočil menší mix mezi nimi a svým "trikovým a cool" pohledem na problematiku lidstva ohroženého cizí entitou. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama