Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 2: Řeka smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Sanzu no kawa no ubaguruma (více)

Obsahy(1)

Vlk samotář a mládě. Legendární série podle komiksu Kazua Koikeho, autora předlohy filmu Lady Snowblood. (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krom ústřední dvojice a scény ošetřování jsem moc pozitiv nenašel. Sice jsem už viděl daleko větší psychárny, jenže to není důvod přidávat hvězdy a rozplývat se. Je pravda, že jsem se bavil, ale spíše tím, co ještě dokáží japonci vymyslet a kočárek byl opravdu silně dech i mozekberoucí. Dvě scény musím vypíchnout. 1) Útěk z lodi. Vlk samotář je opravdu borec roku. 2) Ředkve. To se musí vidět. Pokud se chcete seznámit s japonskou kinematografií a toto byl váš začátek, nedivil bych se, kdyby to byl i konec. Osobně doporučuji raději úplně původní Godzillu. Přesto rád trilogii dokoukám, protože mě baví pozorovat, kam japonci sáhnou tentokrát a jestli bude drsný vlk zase jen jezdit s kočárkem a zle koukat navíc je tu pár skvělých nápadů (Past v písku, pantofel do studně) a občas člověk takovou psychárnu vidí rád. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběhy o cti, alespoň tedy ty japonské, jsou prostě skvělé. Já mám pocit, že v tomhle se jim nikdo nevyrovná, protože žádný národ v sobě nemá čest tak zakořeněnou. Tyhle příběhy chcete sledovat, protože jsou dobré, jsou kruté, mají skvělé akční scény a nebojí se. Navíc jsou zde opravdu silné emoce. Tohle se mi líbilo více než první díl. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dejovo priamočiarejšie a menej atmosférické než prvý diel, ale zato akčnejšie a brutálnejšie. Najlepšia scéna však nie je z tých, v ktorých lietajú ruky, nohy, hlavy, uši, nosy, prsty a vôbec všetko, čo sa dá katanou odťať z ľudského tela, ale tá, ako Daigoro nosí ranenému, v horúčke blúzniacemu ockovi vodu. Čarovné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

O dost slabší, než-li první díl, příběh je totiž snůška podivunehodných pitomin, ve kterých se utápí i jinak jistě zajímavé postavy, jakými je například trio tajemně se tvářících samurajů, z nichž každý používá méně často viděné zbraně místo katan a to ve filmech vždycky rád vidím. Jenže co je to do háje platné, když jsou tam třebas jakési bojovnice, které bojují se samotářským vlkem pomocí... Bojové zeleniny! Vrhací vražený tuřín, poslední hit v oblasti nájemného zabíjeni, jak jinak! Sice chápu, že tahle série míří spíš směrem Exploitatací (víc krve a usekaných údů, víc krve a usekaných údů!!), než-li cestou klasických samurajských dramat, ale čeho je moc... Hlavně z počátku totiž působí akce až moc béčkově a trapně (ehm, to opravdu nikoho nenapadlo uhnout tomu kočárku, co mu z koleček trčeli čepele?) a vlastně jen díky dobře vygradovanému závěru, kde je již akce skvělá a atmosféra výborná si druhé dobrodružství Osamělého vlka zaslouží alespoň průměr. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chvíľami síce samoúčelné bojové momenty sú zároveň nesmierne príťažlivé. Príbeh sa síce nikam neposunul, no nenudil som sa ani na chvíľu. Chlapec vo vozíku ledva rozpráva, no už stihol čo-to pochytiť z bojových umení... aspoň je ale pre dotieravých vrahúňov často nepríjemným prekvapením a divák sa má na čom zabávať. Takže? ...pohoda! ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama