Reklama

Reklama

My, občané Protektorátu

(seriál)
Česko, 2024, 2 h 38 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Ondřej Veverka

Scénář:

Ondřej Veverka

Hrají:

Dana Syslová (vypravěč), Klára Jandová (vypravěč), Nikola Heinzlová (vypravěč), Kamila Janovičová (vypravěč), Zuzana Skalická (vypravěč) (více)
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Deníkové zápisky, korespondence a rodinné filmové záznamy odkrývají unikátní pohled na život a soukromí občanů tzv. Protektorátu Čechy a Morava... Mladý dokumentarista Ondřej Veverka oslovil desítky pamětníků protektorátních časů i jejich potomků, aby se s ním podělili o unikátní filmové záznamy a písemná svědectví z tehdejší doby. Výsledkem je trojdílný dokument, který přináší jedinečný pohled na protektorát. Amatérské kamery si tenkrát možná více než kdy jindy všímaly běžných každodenních věcí, drobných radostí a obyčejného života. Snad proto, aby člověk alespoň na chvíli podlehl iluzi, že svět je vlastně ještě v pořádku. Ale brzy se tragédie vpisovala i do těchto záběrů. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele laardlad k tomuto seriálu (3)

My, občané Protektorátu (2024) 

Vynikající dokumentární minisérie. Velmi surově nám zprostředkovává emotivní okamžité výpovědi obyvatel Protektoratu Böhmen und Mähren. Nejvíce mě fascinovalo, jak nacistické Německo zneužívalo písmeno "V" úplně stejným způsobem jako současné Rusko. Díky dokumentu si člověk uvědomí, jak kolaboranti tady byli, jsou a budou v úplně každé době. Pro fanoušky historie je tato dokumentární série povinnost! ()

Epizoda 2 (2024) (E02) 

Fascinující. Především jak hitlerovské Německo používalo písmeno "V" úplně stejně jako současné putinovské Rusko. ()

Epizoda 3 (2024) (E03) 

Vynikající díl - především unikátní závěrečné záběry z Pražského povstání. ()

Reklama

Reklama