Reklama

Reklama

Lidský úděl 1.: Čistá láska

  • Česko Lidský úděl 2.: Hněv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Masaki Kobayashi nabízí divákovi monumentální válečnou fresku, která začíná v roce 1933 vpádem japonských vojsk do Číny a končí zajetím hlavního hrdiny po porážce Japonců sověty v Mandžusku. Hlavní hrdina Kaji (Tatsuja Nakadai) se neustále snaží povznést nad zkorumpovaný systém, ale zjišťuje, že jeho morálka je na překážku... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

profhubert

profhubert (hodnocení, recenze)

Amen. Podobně u knížek. Druhý až čtvrtý díl Vojny a míru by se měly pálit na hranicích. Už ten první je nemožné přečíst, jak je dlouhý. Ále. Ať tam nahážou i ten první. Vždyť ti Rusové snad ani nejsou lidi. Vůbec nerozumím, co se jim to honí hlavou za myšlenky. Nějaká smrt, láska, zrada... Nechápu. Nějaká válka prej. Stejně nic takovýho nebylo. To se jen tak píše v učebnicích, aby se odvedla pozornost od toho, jak jsme dřív byli opice. A jestli něco takovýho bylo, už nebude. Odteď už budou na světě jenom ponící, co kakají motýlky.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Film ma zaujal len pri niektorých scénach. A zase len zopakujem, že filmy cez 3 hodiny by mali zakázať. Ja mám problém sa sústrdedit aj 2 hodinové. Ideálne sú tie 90-100-minútové. Dĺžka čiastočne degraduje príbeh, pretože ho zbytočne natahuje a je tempo je velmi "vláčne". Téma nie je zlá, ale európanovi vela nepovie (plač dospelých chlapov, rýchle zmeny nálad u rolí, prílišné vrieskanie). Škoda, čakal som niečo, čo ma zaujme. Pri "Japoncoch" asi ostanem iba pri samurajských filmoch. Hodnotenie: 60%

stilgar1

stilgar1 (hodnocení, recenze)

werewolf69: Skvěle - pro první 2 díly je stanoveno datum vydání: 22. 3 a 29. 3 :)

werewolf69

werewolf69 (hodnocení, recenze)

Mohol by som sa opítať či existuju na tento film česke titulky a samozrejmi i na ostatne časti?

Reklama

Reklama