Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro

  • Japonsko 子連れ狼 地獄へ行くぞ!大五郎 (více)

Obsahy(1)

V posledním dílu série se Ogami Ittó a Daygoró vydávají definitivně zúčtovat s klanem Yaguů a očistit tak své jméno. V cestě jim tentokrát stojí pomstychtivá sestra tří Ogamiových obětí a tajemný klan Tsuchigumo, využívající strašidelné bojovníky, kteří se po zvláštním rituálu pohybují na hranici života a smrti. (cubajz)

Recenze (29)

majo25 

všechny recenze uživatele

Posledný film 6-dielnej série, a zároveň najhorší....dcéra-bojovníčka, kúzla, záhrobie, lyžiari-zabijaci + superpresný gulomet v kočíku-saniach...to sa len tak nevidí ani u fantasy filmoch, nie to ešte u "normálnych" historických akčnákoch. Hodnotenie: 60% Celkovo však môžem hodnotiť ságu o pozemskom "démonovi" Ogami Ittó-ovi na ceste pekla ako veľmi zaujímavú. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Poslední díl mé nejoblíbenější samurajské série a v podstatě jakékoliv série, co znám, byl opět perfektní. Bohužel pomalý styl vyprávění byl ještě více zpomalen a celý film byl zahalen v temnotě, která navozovala horrorovou atmosféru. Ogami se tentokrát utkává i s nadpřirozenými bytostmi, používá k boji zejména svůj kočárek naládovaný zbraněmi, neváhá použít několikrát i kulomet (podobně jako v třetím díle) apod. O to však ubylo soubojů na meče a gore scén. Na tomto díle je znát práce jiného režiséra. Kdyby nebyl poslední díl tak příliš utahaný a temný (i obrazově), byl by to ode mne opět plný počet. Vše vynahradí závěrečná bitva v horách, kdy Ogami stojí proti armádě několika stovek bojovníků a úhlavnímu nepříteli. Krvavá jatka odehrávající se na bílém sněhu mi pak dala odpověď na význam názvu tohoto dílu. Ogami v podstatě v rámci tohoto dílu rozseká poslední možné nepřátele, kteří ještě zbývali a mohli se mu postavit. Zůstává jen úhlavní nepřítel, který zosnoval zradu jeho rodiny a vraždu manželky v prvním díle, dědek s bílým vousem a vlasy. Ten na konci filmu ujíždí na saních s příslibem pomsty. Zřejmě měly vzniknout ještě další díly této excelentní série, ale už se tak nestalo. Škoda, "Lone wolf and Cub" je obecně pro mne naprostým kultem a jedním z nejlepších děl světové kinematografie, v rámci samurajského žánru pak vrcholem, v rámci zfilmovaného komixového žánru taktéž. Při každém sledování jednotlivých dílů jsem prožíval neopakovatelnou atmosféru a s údivem sledoval Wakayamovo ztvárnění hrdiny, který v dějinách akčních filmů nemá obdoby... Nelze chvílemi vůbec uvěřit, že takový skovst, nápady, choreografie soubojů (přehledné bez střihů!), emocionální, explotační a obecně výtvarný koncert vznikal někdy před přibližně 35 lety ... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení série. Krom klasických samurajských scén jsou tu i jisté prvky hororu – tři zombie bojovníci, a technika klanu Takeguchi, která spočívá v odebrání všech soupeřových emocí kromě strachu. Závěrečný souboj na kopci s lyžujícími ninji nemá chybu. Snad jen ten padouch mohl zemřít, a bylo by to ještě velkolepější. Tehdy se však asi počítalo ještě s dalšími díly, takže se to dá chápat. Celý děj doplňuje skvělá hudba, trochu anachronicky poukazující spíš na 70.léta, ale to k žánru patří. Kdo má rád mytologické Japonsko, samuraje, šikmooké westerny, atmosféru 70.let a esteticky šplíchající krev, jistě tuto sérii zná, netřeba doporučovat. Vybrané ukázky jsem však pouštěl některým kamarádům, kteří se o podobné filmy příliš/vůbec nezajímají, a setkal jsem se s naprostým nepochopením Přicházejí o hodně! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Retsudo hlava klanu Yagyu ztrácí v boji proti Ogami Itto své dvě poslední děti (Kaori expertka na boj s noži a nelegitimní syn Hyouei praktikující černou magii). Finální megabitva bitva s velkým množstvím nepřátel na sněhu za použití lyží a sáňek mezi Ogami Itto a Retsudo hlavou klanu Yagyu se nezadržitelně blíží. V tomto díle se kočárek opět představí v akci a poslouží i jako sáně. Podle moviebodycounts v průběhu filmu Ogami zabije 150 jednotlivých postav. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dějově nesmírně zajímavý díl, který má svoje silná místa, jež ale tentokrát bohužel nejsou tolik v akci, která přesto v těch několika záblescích vyniká. Tahle dvojice je prostě věčná a vy tu jejich poslední scénu možná i obrečíte, protože jsou prostě skvělí a vy jim přejete další krásnou cestu po světě. Nebezpečnou, ale pořád takovou, která stojí za to žít. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama