Reklama

Reklama

Mstitel s píšťalou

  • Severní Korea Hong Kil-Dong (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Čhun Som je milenkou ministra Chona a matkou jeho syna Hong Kil Tonga. Tuto někdejší služku Chonova zákonná manželka ponižuje a ráda by se půvabné dívky zbavila. Když ministr dostává příkaz, aby odjel do provincie Fenjan likvidovat bandu zločinců, Čhun Som je věrně připravena následovat ho i se synkem. Po cestě jí přepadnou bandité, objednaní Chonovou žárlivou ženou. V nerovném boji oba zachraňuje stařec jménem Mu On. Chlapec, kterého nadchlo starcovo bojové umění, prosí, aby se mohl stát jeho žákem. Dostane od dědy píšťalku (aby člověk zvládl umění osobního boje, musí být citlivý na sebetišší zvuky) a začíná namáhavé desetileté cvičení. Poté začíná samotný příběh Mstitele s píšťalou, který bohatým bral a chudým dával. (TO)

(více)

Recenze (78)

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Přátelé, strčte si tu nostalgii někam. Tohle je bolševická propaganda jako když vyšije a jiné než odpadové hodnocení si nezaslouží. Onehdá jsem měl na podobné téma rozhovor s přítelem CaptainNorem. Ani Milan mě nepřesvědčil. Svůj názor, za kterým si stále stojím, je následující - přestože po technické stránce není film "Zítra se bude tančit všude" vůbec špatný, je to komunistická agitka nejhoršího kalibru a za propagaci zločinné ideologie si nic jiného než odpad nezaslouží. Tahle "perla" Kim Ir-senovy kinematografie je modelovým příkladem podobných filmů a já nemohu hodnotit proti svému přesvědčení. Tečka. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nechápem u tohoto filmu niektoré komentáre k hodnoteniam. Niekto napíše, že to je komunistická propaganda a dá k tomu 5*. Poniektorí tu nehodnotia film, ale krajinu pôvodu a ích politické zriadenie a zrejme ten film ani nevideli a dajú odpad!. Ďalší tu hodnotia asi len nostalgickú spomienku. Ja proti komunizmu nič nemám, žiadnu propagandu som v tom filme nevidel a samotný film je podla mňa nič moc 2*. Ak je toto politická propaganda, keď tu obhajujú dobro a spravodlivosť tak toto je potom koniec zdravému rozumu. Podla vášho prapodivného meritka čo je propaganda musíme nazvať viac než 50% filmov z USA ako propagandu, pretože keď ukážu smotánku, tak neukážu žobráka. Keď ukážu zbohatlíka z drahým autom, tak neukážu chudáka čo nemá na autobus. Keď ukážu spokojnú rodinku pri svojom bazéne, tak neukážu bezdomovca čo sa nemá ani kde umyť. Keď ukážu ako sa papaláši napchávajú v luxusnej reštaurácii, tak neukážu ako iní vyberajú smetné koše a ako hladujú. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

U těhle filmů se kladly základní cihly mnohých z nás pro obdiv k martial arts filmům. Po pilotní Zradě a pomstě přišel mstitel Hong Il Dong a za zvukem jeho píšťaly se začali rojit Údery otevřenými dlaňemi, Kouzelné copy či Legendy o Zlatých perlách... Nostalgie.. okouzlení v dobách kdy každý ÚDER byl pro nás vzácný. Vzpomínám si, že kina byla u těhle filmů zaplněná a první 2 řady měli obsazeny Romové a ti při každém větším souboji vyskakovali do uliček a snažili se nacvičit techniku probíhající právě na plátně. Nebohé uvaděčky vždy příbíhaly a snažili se zabránit v kumite těmhle zcela prožívajícím divákům a slovy: "Tiše, tiše usaďte se, bude tam zajímavý souboj" pak už jen do konce filmu rezignovaně osvěcovaly baterkami boj pod plátnem... To byly časy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano i já jsem na tomto vyrostl, i pro mne byl tento film jedním z prvních filmů, ve kterém jsem se setkal s bojovým uměním, i já jsem tento film několikrát navštívil v tehdy ještě socialistickém kině se svým tatíkem ... Podařilo se mi film shlédnout po 22 letech od jeho vzniku s českým dabingem a přiznávám, že nostalgie to byla velká, ale postupem filmu, který má ještě k tomu dost dlouhou stopáž, se mi začal obracet žaludek právě z té "odporné nostalgie socialistické doby" ... Naštěstí se žaludek uklidnil při finálním wuxia masakru ... Nehodnotím filmy podle nostalgie, ale podle kvalit, které opravdu mají. A nebude tomu jinak ani u "Mstitele". Film je neskutečná slátanina a zdlouhavá otravná propaganda komunismu zabalená spíš do pohádky připomínající "Mrazíka". Jako takový je to dějem, scénářem, hereckými výkony a zejména dialogy naprostý odpad a otravný hnus, který mě osobně spíše připomínal doby špatné, než dobré ... Ale co musím u filmu opravdu vyzvednout jsou souboje!! To jsem opravdu nechápal!! Tak dynamicky, precizně, na svoji dobu, a zejména místo vzniku, kvalitně natočené souboje jak bez zbraní tak s nimi, plus desetimetrové skoky, jsem opravdu nečekal a musím uznat, že tohle se severokorejcům opravdu povedlo!!! Film se v tomto ohledu bez problémů vyrovná klasickým hongkongským klasikám 70. let. Ale bohužel ta zdlouhavá omáčka kolem je opravdu hnus... ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle severokorejská věcička 80tých let, se musí brát trošku s nadhledem.Skákání po stromech,zahrabání se během sekundy pod zem nebo eliminace protivníka jedním dotykem,to je prostě pohádka,jak hrom.Rozdíl je pouze v tom,že tohle je pohádka s nádechem kung-fu a to se mi vždycky líbilo,líbí a líbit bude.K tomu všemu tu máme ukázku toho,jak si každej vyšší úředník dělal co chtěl,kde koho si přivlastnil,rozhodoval o tom ,kdo si koho veme nebo ukázku toho,jaký se mezi lidma dělaly rozdíly. Pohádky mám rád a tahle pohádka je povedená a jako jediný mínus bych viděl,že tam bylo několik dost hluchých a nudných pasáží...i tak dam 70% ()

Zajímavosti (2)

  • Hong Gil-dong (洪吉同) je především skutečná postava korejské historie – film, i když jde v první řadě o akční podívanou, se v mnohém drží faktů. Narodil se kolem roku 1443 nebo 25. roku vlády krále Sejonga jako nemanželský syn aristokrata a vedl jednu z mnoha povstaleckých skupin bojujících proti tyranii Yeonsan-guna. V roce 1500 byl zajat za své loupeže. Údajně zemřel kolem roku 1510. (chamonix)
  • Akční režii měl na starost Sang-ok Shin. (Epistemolog)

Reklama

Reklama