Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ešte než Kirsten pokusal Pattinson a stalo sa z nej strnulé namejkapované drevo neschopné úsmevu, bola typologicky veľmi zaujímavou mladou herečkou, ktorej kariéru sledujem už od jej prvopočiatkov. Na jednu stranu to chápem, keď sa niekto rozhodne tolerovať posmech kritiky za cenu stať sa najlepšie platenou herečkou súčasnosti; na druhú stranu mi to hrozne vadí. A v Speak hrá dobre - dosť dobre, navyše v roku 2004 neexistoval nikto, kto by sa na tú úlohu hodil viac. Taká škoda, že je len ďalšou detskou hviezdou, ktorá v dospelosti prišla o väčšinu talentu... Inak výborný pocitový teen film. 85%, v rámci žánru možno aj slabých päť hviezdičiek. Ešte to zvážim. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ztrápený rozkošný obličejík jedné z nejkrásnějších hereček moderního Hollywoodu musí ke konci zákonitě dojmout snad každého. Co na tom, že bylo Stewartové v době natáčení filmu teprve čtrnáct let - už tenkrát to byla pěkná žába, a je jen škoda, že v dnešní době svoje herecké nasazení zahazuje kvůli snovým penězům za ultrasračky s upíry a vlkodlaky (čeká se na třetí díl)... V dramatech to Kristen náramně sekne a já se přistihnul, že lačně hltám každou, každičkou její appearance na monitoru. Hodně v tomto případě dělá hudba a velmi potešil i bohémský učitel Steve Zahn. Kolem dokola je Mluv brutálnější, vyspělejší a koukatelnější verzí neméně známé Třináctky s Evan Rachel Wood. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek o mladé dívce, která si prožila své životní trauma a život na střední se pro ní stal přímo peklem. I takových už ale vzniklo mnoho a Speak mezi nimi popravdě ani nijak nevyniká. Mladičká Kristen Stewart je sice hubená a zbědovaná až až, jenže mě dění nedokázalo nijak více pohltit. Závěr bohužel nabízí klasický americký (téměř) happyend. Doporučil bych raději evropskou produkci a to hlavně estonskou Klass a také švédské Zlo mezi námi, co se týče daného tématu. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek. Akorát nechápu, proč se všichni tak rozplývají na Kristen Steward, když se téměř od první do poslední minuty tváří depresivně. Zahrát jednu polohu a obvzlášť tu depresivní není zas takový problém bez ohledu na to, že jí bylo třináct. Navíc je hrozně ošklivá :D Ale ještě jednou opakuju, film je to skvělej. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici filmu som si vravela, že do čoho som to zase raz vliezla, aj keď som v tej druhej pochopila, že to nie je úplná strata času, musím priznať, že viac ako 3* zo mňa nedostane. Téma nebola originálna, ale ja som vedela o čom bude a dúfala som, že na originalite a výnimočnosti jej pridá spracovanie. Nestalo sa a tak sa z celkom perspektívneho snímku vyvinula len veľmi priemerná drámička pre mládež, ktorá bude určite vďačnou cieľovou skupinou. Faktom je, že pár momentov vyvážilo jalovosť a preto hodnotím priemerne. Pokiaľ máte od 15 do 20 rokov- vrelo vám ho doporučujem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama