Reklama

Reklama

Běsy podle Grimmů

(seriál)
  • Japonsko The Grimm Variations (více)
Trailer 1
Animovaný / Fantasy / Drama / Horor / Mysteriózní
Japonsko, 2024, 4 h 12 min (Minutáž: 32–47 min)

Předloha:

Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)

Scénář:

Mičiko Jokote

Hrají:

Misato Fukuen, Tacuhisa Suzuki, Kendži Nodžima, Daisuke Namikawa, Marija Ise, Akio Ócuka, Ajana Taketacu, Ajano Hamaguči, Čika Anzai, Hajato Fudžii (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Antologie šesti příběhů s ponurou zápletkou, které odhalují temnou stránku lidské touhy. Podle klasických pohádek bratří Grimmů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé moderní variace na tradiční příběhy bratří Grimmů v poměrně kvalitním vizuálním kabátku a s docela slušným hudebním doprovodem. Tím že jde o šest opravdu rozličných příběhů, které se někdy svým smyslem a významem drží předlohy, jindy zase na hlavu obracejí zaběhnuté role v příběhu, nebo zkoumají jejich význam, často přidávají nové a nečekané zasazení či zápletky, je i dost velká šance, že se vám budou některé části líbit víc a jiné méně. Nebo spíš u mě dojem z jednotlivých dílů značně kolísal a vypisovat zde to, že nejvíc se mi líbila asi Červená Karkulka a nejmíň Jeníček s Mařenkou a vysvětlovat proč, mi přijde zbytečné, protože je dost velká šance, že vás osloví příběhy úplně jiné. Je to povedená směsice, u které nemůžu říct, že by tam byl nějaký příběh, který by neměl něco do sebe, na druhou stranu ale nedokážu ani říct, že bych tam našel část, která by mě nějak silněji zasáhla – nenašel jsem nic na co budu vzpomínat. Bylo to originální, bylo to nápadité, občas pěkně ujeté, jindy trochu mrazivé až nepříjemné, občas i takové hloubavé, kdy se autoři snažili předat nějaká ta poselství, někdy odvozená od původních pohádek, jindy úplně jiná. Ovšem i když jde o poměrně zajímavou a originální ukázku toho, co se dá s dílem bratří Grimmů také vymyslet a udělat (a pokud někdy vyjdou další díly, klidně jim dám šanci), přesto mě seriál neuchvátil natolik, abych mu dal v budoucnu přednost před osvědčenou klasikou. 6,9/10 ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to bylo sice hezké, i to netradiční zpracování chápu (vzhledem k původu seriálu) ale vůbec se to ke grimmovským pohádkám nehodí. ()

Reklama

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Nápad samotný je super. Jde o moderní futuristickou variaci na šest klasických pohádek od Bratří Grimmů. Jenže zpracování je bohužel takové ... rozpačité. Nesedla mi ani atmosféra, ani soundtrack nebo chaotický styl příběhů, kde jsem se často ztrácela v tom, co se vlastně děje. U prvního dílu mě například strašně iritovala příliš výrazná a vlezlá hudba a nekonečně upištěná Popelka. Být to skutečná osoba, asi ji už po 5 minutách prohodím oknem. Příběh spisovatele byl zase příliš zmatený a nesrozumitelný. Nejlépe dopadl asi Jeníček a Mařenka, kde bylo zpracování dobré, stejně jako samotný příběh. Škoda, že kvalita jednotlivých epizod silně kolísá a celkový dojem je nakonec spíše negativní. Nutno ale dodat, že jsem nedávno viděla absolutně špičkového Modrookého samuraje, takže laťka byla nastavená opravdu hodně vysoko. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama